Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Ceļu būvētāji Kučinska valdībai liek divnieku

© F64

Vērtējot Māra Kučinska valdības divos gados paveikto ceļu būves jomā, biedrība "Latvijas ceļu būvētājs" (LCB) ir spiesta sasniegto rezultātu novērtēt ar apaļu divnieku.

LCB valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš pamato šādu skarbu vērtējumu: "Lai gan Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs valdības darbu novērtē ar seši ar mīnusu, mēs liekam divnieku. Valdība nav panākusi Nacionālajā attīstības plānā nospraustā mērķa - Latvijas līdzsvarotas attīstības sasniegšanu vai tuvošanos šim mērķim. Finansējums ceļu būvei ir nepietiekams, neveikto darbu deficīts turpina palielināties, ceļi kopumā ir slikti un kļūst vēl sliktāki (īpaši lauku apvidos), bet autobraucēji bojā transportlīdzekļus un cieš zaudējumus. Beigsies Eiropas Savienības finansējums, bet valdība tikai runā un sola. Taču nav zināms, vai 2019. gadā ceļu būvei un remontiem būs līdzekļi un vai tie būs pietiekami, lai nozare nesabruktu un cilvēki varētu braukt vismaz pa apmierinošas kvalitātes autoceļiem".

LCB jau vistuvākajā laikā labprāt paaugstinātu valdības darba novērtējuma atzīmi, taču tā ir jānopelna, un valdībai jābeidz uzvesties kā talantīgam, taču paslinkam skolēnam, kas dara tikai to, kas patīk, bet sarežģītāku priekšmetu apgūšanu atliek uz pēdējo brīdi pirms valsts eksāmena vai arī cer, ka viss atrisināsies pats no sevis.