Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Gan premjers, gan prezidents atbalsta Maizīti SAB priekšnieka amatā

© F64

Valsts prezidentam Raimondam Vējonim nav iebildumu, ka Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāja pienākumus uz otro termiņu varētu uzņemties Jānis Maizītis, jo viņa skatījumā viņš ir visnopietnākā kandidatūra, kuru prezidents atbalsta.

Jau ziņots, ka par iespējamo Satversmes aizsardzības biroja (SAB) nākamo vadītāju Nacionālā drošības padome (NDP) spriedīs februārī, aģentūrai LETA iepriekš sacīja Vējonis.

Jautāts, vai, viņaprāt, pašreizējais SAB direktors Maizītis ir atbalstāms otrajam amata termiņam, Vējonis pauda, ka par iespējamajiem SAB direktora amata kandidātiem tiks lemts februāra NDP sēdē, pēc atgriešanās no valsts vizītes Korejā.

"Tad arī tiks darīts zināms, jo NDP darba dienas kārtībā tas būs," sacīja Valsts prezidents.

Arī Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) nav pretenziju pret Satversmes aizsardzības biroja (SAB) priekšnieka Jāņa Maizīša līdzšinējo darbu, to viņš apliecināja intervijā LNT raidījumā "900 sekundes".

Tomēr viņš nekomentēja jautājumu par SAB vadītāja meklējumiem turpmākajiem gadiem, uzsverot, ka par to lemj Valsts prezidenta vadītā Nacionālās drošības padome (NDP).

Premjers gan atzīmēja, ka pirms katras pārvēlēšanas ir jāvienojas par veicamajiem uzdevumiem nākamajiem gadiem, par to būs saruna ar Valsts prezidentu un citiem padomes locekļiem.

Savukārt gadījumā, ja Maizīti nevirzīs uz otro termiņu SAB vadītāja amatā, tad Saeimas deputāts Gunārs Kūtris (NSL) būtu gatavs kandidēt uz šo amatu, par ko viņš paziņoja intervijā LNT raidījumam "900 sekundes".

Kā ziņots, liela daļa politiķu pagaidām izvairīgi komentē jautājumu par SAB vadītāju nākamajā pilnvaru termiņā, savukārt tie, kuri ir noformulējuši savu nostāju, pozitīvi vērtē iespēju atkārtoti uzticēt SAB vadību Maizītim.

Pašreizējais Maizīša pilnvaru termiņš beidzas maijā. Kandidātu SAB vadītāja amatam izvirza NDP, bet gala lēmumu par šo jautājumu pieņem Saeima.

Maizītis Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" paziņoja, ka viņam pagaidām nav bijuši nopietni piedāvājumi kandidēt uz vēl vienu termiņu SAB vadītāja amatā.

Maizītis SAB priekšnieka amatā tika apstiprināts 2013.gada 14.martā. Pienākumus viņš sāka pildīt tā paša gada 2.maijā. SAB direktoru ieceļ amatā uz pieciem gadiem.