Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Otrdienas rītā sniegs un apledojums apgrūtinājis braukšanu

© F64

Šorīt daudzviet sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem ir Siguldas šosejas (A2) posmā no Vangažiem līdz Veclaicenei, uz Valmieras šosejas (A3) visā maršruta garumā, Rīgas apvedceļa (A5) posmā no Salaspils līdz Babītei, Daugavpils šosejas (A6) posmā no Ogres līdz Lielvārdei, Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Iecavai, uz Jelgavas šosejas (A8) visā maršruta garumā, kā arī Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam un no Skrundas līdz Liepājai.

Tāpat ar apgrūtinātu braukšanu jārēķinās Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai un no Strazdes līdz Talsiem, uz šosejas Liepāja - Rucava (A11) visā maršruta garumā, Rēzeknes šosejas (A12) posmā no Varakļāniem līdz Ludzai, šosejas Grebņeva - Medumi (A13) posmā no Grebņevas līdz Špoģiem, Kokneses šosejas (P80) posmā no Rīgas apvedceļa līdz Skrīveru pagriezienam un uz Rēzeknes apvedceļa (A15).

Reģionālie autoceļi apledo un vietām ir sniegoti Rīgas, Balvu, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Liepājas, Limbažu, Ludzas, Madonas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Talsu, Tukuma, Valkas un Valmieras apkārtnē.

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 75 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā Latvijas teritorijas lielākajā daļā nedaudz snigs. Vietām, siltās jūras un līča ietekmē, gaidāma intensīva snigšana - sniega sega pieaugs par trīs līdz pieciem centimetriem. Dažviet snigšanas laikā redzamība būs pasliktināta un atsevišķos posmos ceļi būs slideni, informē "Latvijas Valsts ceļi".