Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Kūtris esot gatavs Maizīti nomainīt SAB vadītāja amatā

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Gadījumā, ja pašreizējo Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāju Jāni Maizīti nevirzīs uz otro termiņu SAB vadītāja amatā, tad Saeimas deputāts Gunārs Kūtris (NSL) būtu gatavs kandidēt uz šo amatu.

Šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Kūtris apstiprināja, ka būtu gatavs kandidēt uz minēto amatu, tomēr uzsvēra, ka to noteikti darītu tikai tad, ja Maizīti Valsts prezidents Raimonds Vējonis neizvirza otrajam termiņam.

"Kopumā augsti vērtēju Maizīša darbu SAB vadītāja amatā, lai gan ir bijuši jautājumi, par kuriem varētu diskutēt, jo, pēc manām domām gadījumos par pielaidi valsts noslēpumam piešķiršanu, ir bijuši zināmi pārspīlējumi," sacīja Kūtris.

Jau ziņots, ka par iespējamo SAB nākamo vadītāju Nacionālā drošības padome (NDP) spriedīs februārī, aģentūrai LETA iepriekš sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Jautāts, vai, viņaprāt, pašreizējais SAB direktors Jānis Maizītis ir atbalstāms otrajam amata termiņam, Vējonis pauda, ka par iespējamajiem SAB direktora amata kandidātiem tiks lemts februāra NDP sēdē, pēc atgriešanās no valsts vizītes Korejā.

"Tad arī tiks darīts zināms, jo NDP darba dienas kārtībā tas būs," sacīja Valsts prezidents.

Kā ziņots, liela daļa politiķu pagaidām izvairīgi komentē jautājumu par SAB vadītāju nākamajā pilnvaru termiņā, savukārt tie, kuri ir noformulējuši savu nostāju, pozitīvi vērtē iespēju atkārtoti uzticēt SAB vadību Maizītim.

Pašreizējais Maizīša pilnvaru termiņš beidzas maijā. Kandidātu SAB vadītāja amatam izvirza NDP, bet gala lēmumu par šo jautājumu pieņem Saeima.

Maizītis Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" paziņoja, ka viņam pagaidām nav bijuši nopietni piedāvājumi kandidēt uz vēl vienu termiņu SAB vadītāja amatā.

Maizītis SAB priekšnieka amatā tika apstiprināts 2013.gada 14.martā. Pienākumus viņš sāka pildīt tā paša gada 2.maijā. SAB direktoru ieceļ amatā uz pieciem gadiem.