Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Saeimas depuāts Putra iekļūst avārijā

© F64

Iepriekš ceļu satiksmes noteikumus pārkāpušais un automašīnu sadursmi izraisījušais Saeimas deputāts Edgars Putra (ZZS) trešdien Aizputes novadā uz slidena ceļa iekļuvis satiksmes negadījumā.

Valsts policija (VP) pagaidām negadījuma iemeslus sīkāk nekomentē, taču Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) apstiprina, ka negadījums noticis, jo uz slidena ceļa saslīdējusi un pretējā braukšanas joslā ieslīdējusi VUGD vieglā automašīna, kā rezultātā cietusi garām braucošā deputāta automašīna.

Deputāts aģentūrai LETA pastāstīja, ka trešdienas rītā viņš ar automašīnu devies no Liepājas uz Kuldīgu, lai piedalītos seminārā lauksaimniekiem par valsts atbalstu un izmaiņām nodokļu politikā. Līdz Kuldīgai gan viņš nav ticis, jo Aizputes novadā noticis negadījums, kad pretī braucošā VUGD vieglā automašīna saslīdējusi un iebraukusi pretējā braukšanas joslā, kā rezultātā deputāta vadītā automašīna ietriekusies VUGD automašīnai sānos.

Kā pastāstīja VUGD pārstāve Anete Strazdiņa, negadījumā cietuši abi ugunsdzēsēju automašīnā "Volkswagen Golf" braukušie vīrieši, kuri, pildot darba pienākumus, devās no Talsiem uz Liepāju. Pēc negadījuma viņi nogādāti Liepājas Reģionālajā slimnīcā. Slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase informēja, ka abi cietušie ievietoti traumatoloģijas nodaļā ar ķermeņa sasitumiem, tiek veikti papildu izmeklējumi.

Arī Putra pēc negadījuma vērsies Liepājas Reģionālās slimnīcas traumpunktā, lai veiktu izmeklējumus. "Esmu ticis cauri ar ribu un kāju sasitumiem," aģentūrai LETA sacīja deputāts, skaidrojot, ka hospitalizācija viņam nav bijuši nepieciešama, kā arī novēlot ātrāku atveseļošanos abiem cietušajiem, kuri ievietoti slimnīcā. Pašlaik Putram ir darba nespējas lapa, bet nākamnedēļ viņš plānojot atsākt darbu Saeimā.

VUGD pārstāve apstiprināja deputāta teikto, ka slikto laika apstākļu dēļ VUGD vieglā automašīna "Volkswagen Golf" saslīdējusi un iebraukusi pretējā joslā, bet tai sānos ietriekusies pretī braucošā automašīna.

Gan Putra, gan VUGD pārstāve aģentūrai LETA apgalvoja, ka nav pārsniegts atļautais braukšanas ātrums. Negadījums esot skaidrojams ar sliktajiem laikapstākļiem - puteni un slideno ceļu. Deputāts esot braucis ar ātrumu 60 kilometri stundā, un, viņaprāt, arī VUGD automašīnas braukšanas ātrums nav bijis lielāks. Tādos laika apstākļos, kad bija putenis un slidens ceļš, ātrāk pabraukt nemaz nebūtu iespējams, viņš piebilda.

Tāpat Putra pauda, ka nevienas automašīnas šoferis neesot vainīgs pie notikušā. "Pa ceļam no Liepājas līdz vietai Aizputes novadā, kur notika negadījums, pirms tam redzēju grāvjos četras automašīnas," situāciju, kāda uz ceļa bijusi trešdienas rītā, raksturoja Putra.

Valsts policijā (VP) par notikušo ir sākts kriminālprocess, kurā tiks skaidroti precīzi notikušā apstākļi, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga. Viņa piebilda, ka 24.janvārī ap plkst.9.20 policijā tika saņemta informācija par to, ka Aizputes novadā uz reģionālā autoceļa P112 "Kuldīga - Aizpute - Līči" noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīta automašīna "Volkswagen Golf", kuru vadīja 1993.gadā dzimis vīrietis, un automašīna "Honda", kuru vadīja 1983.gadā dzimis vīrietis. Negadījumā cieta automašīnas "Volkswagen Golf" vadītājs un pasažieris, 1978.gadā dzimis vīrietis. Cietušie ar gūtajām traumām nogādāti medicīnas iestādē.

Jau ziņots, ka Saeima savulaik piekrita Putras administratīvai sodīšanai par ceļu satiksmes negadījumu un atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Policija informēja Saeimu, ka 2015.gada 17.decembrī Putra uz autoceļa Rīga-Liepāja vadīja automašīnu "Honda Accord" tiesību izmantošanas aizlieguma laikā, proti, laikā, kad viņam nebija veikta nepieciešamā veselības pārbaude. Tāpat Putra izvēlējās ceļa un meteoroloģiskajiem apstākļiem neatbilstošu ātrumu un, neievērojot drošu distanci, izraisīja sadursmi ar citu automašīnu. Šīs automašīnas vadītāja bremzējot samazināja ātrumu un apstājās, lai pagrieztos pa kreisi, un notika avārija.

Savukārt 2016.gada 6.februārī Putra ar automašīnu "Audi Q5" pie atļautā ātruma 90 kilometri stundā braucis ar 116 kilometriem stundā. Ņemot vērā iespējamo mērīšanas iekārtas kļūdu, braukšanas ātrums pārsniegts par 22 kilometriem stundā, norāda policija.

Kā vēsta portāls "Liepajniekiem.lv", savus pārkāpumus deputāts atzina, saņēma sodu un solīja laboties.