Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ceturtdien paziņos Dziesmu un deju svētku dalībnieku sarakstu

© f64

Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā "Zirgu pasts" šodien plkst.11 notiks seminārs, kurā paziņos XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku dalībnieku sarakstu.

Līdzās svētku dalībnieku paziņošanai, pasākuma laikā tiks pasniegti diplomi par dalību Starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2018" atlasē. Pasākuma dalībnieki dalīsies kopējos iespaidos par festivāla skatēm, kā arī tiks pārrunāts būtiskākais saistībā ar turpmāko kopdarbu līdz Dziesmu un deju svētkiem.

Kā ziņots, Starptautiskajā folkloras festivālā "Baltica 2018", kas nākamgad norisināsies no 16.jūnija līdz 21.jūnijam, piedalīsies 22 Latvijas mazākumtautību kolektīvi, aģentūra LETA uzzināja LNKC.

Skatē atlasītie kolektīvi piedalīsies arī XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos. To uzstāšanās paredzētas 3.jūlijā plkst.19.30 mazākumtautību kolektīvu koncertā "Pa saulei" Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, kurā piedalīsies vokālie ansambļi un deju kolektīvi, tautas dziedoņi, folkloras kopas un individuālie izpildītāji. Savukārt 5.jūlijā kolektīvi piedalīsies Vērmanes dārzā notiekošajā pasākumā "Rīta ausma", kur uz skatuvēm "Viensētā", "Saietā" un "Kalnā" ar savu tautu tradīcijām iepazīstinās Latvijas teritorijā sen dzīvojošās dažādas etniskās kopienas.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.