Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Aviokompānijām par pasažieru datu nesniegšanu var nākties maksāt 5100 eiro sodu

© F64

Valdība šodien atbalstīja grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas aviokompānijām par pasažieru datu nesniegšanu vai nepilnīgu datu sniegšanu Drošības policijai paredz līdz 5100 eiro sodu.

Grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredz, ka par normatīvajos aktos noteikto gaisa kuģu pasažieru datu nenosūtīšanu, nepilnīgu vai nepareizu datu nosūtīšanu Pasažieru informācijas nodaļai to automatizētai iekļaušanai gaisa kuģu pasažieru datu reģistrā paredz naudas sodu pārvadātājam no 3100 līdz 5100 eiro.

Tāpat valdība šodien pieņēma Ministru kabineta noteikumus, kas paredz prasības gaisa kuģu pasažieru datu nosūtīšanai un iekļaušanai gaisa kuģu pasažieru datu reģistrā.

Jau ziņots, ka pērn aprīlī stājas spēkā terorisma apkarošanai nepieciešamais Gaisa kuģu pasažieru datu apstrādes likums.

Aviokompānijām pasažieru dati bija jāsāk iesniegt pasažieru datu reģistrā ne vēlāk kā līdz pagājušā gada 1.septembrim.

Pieņemtā likuma mērķis ir nodrošināt pasažieru datu apstrādi nolūkā veikt analīzi terorisma un smagu vai sevišķi smagu noziegumu novēršanai un atklāšanai, kā arī valsts drošības apdraudējumu novēršanai.