Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Nezināmu iemeslu dēļ slēdz "Pilsētas pasāžu" Jelgavā; gaida būvekspertus

© F64

Šorīt tehnisku iemeslu dēļ slēgts tirdzniecības centrs "Pilsētas pasāža" Jelgavā, un objektā tiek gaidīti Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) speciālisti, informēja ēkas īpašnieces - SIA "Marno J" - mārketinga speciāliste Zane Meldrāja.

Plašākus komentārus par centra slēgšanas iemesliem Meldrāja nesniedza, bet atzina, ka objektu šodien apsekos BVKB speciālisti, kuriem sniegta informācijas par tehniskajām problēmām, kas radušās objektā.

"Pašlaik neko precīzāk komentēt nevaram," pauda "Marno J" pārstāve.

Savukārt Jelgavas domes deputāts Aigars Rublis (V) aģentūru LETA informēja, ka viņš ir vērsies BVKB ar lūgumu sniegt informāciju par tehniskajām problēmām tirdzniecības centrā "Pilsētas pasāža".

"Veikalā "Pilsētas pasāža" pēdējo gadu laikā notikuši vairāki atgadījumi, kas likuši aizdomāties, cik droša ir šī ēka. Tajā pašā laikā nav skaidrības, kādēļ jau divas reizes atdalījušās grīdas flīzes un kādēļ ēkā regulāri tiek konstatēta vibrācija, "iemeslus, kādēļ vērsies BVKB, skaidro Rublis.

Rublis savā iesniegumā BVKB ne tikai lūdz sniegt atzinumu, vai "Pilsētas pasāža" nav bīstama tās darbiniekiem un apmeklētājiem, bet arī izvērtēt līdz šim novārtā atstātās problēmas. Turklāt deputāts vērsies pie Jelgavas domes deputātiem un vadības ar ierosinājumu organizēt tikšanos ar "Pilsētas pasāžas" īpašnieku, lai uzzinātu, kā tiek plānots risināt ēkas tehniskās problēmas.

BVKB pārstāve Elīna Korba aģentūrai LETA pastāstīja, ka tirdzniecības centra ēkā atkal ir atdalījušās grīdas flīzes, un plānots, ka BVKB speciālisti Jelgavā ieradīsies pēcpusdienā. Problēma ar flīzēm konstatēta ēkas pirmajā stāvā.

Jau vēstīts, ka Jelgavas tirdzniecības centrā "Pilsētas pasāža" vairākkārt ir atdalījušās grīdas flīzes, taču vēl šogad veiktajāpārbaudē BVKB nav konstatējis bīstamību. BVKB eksperti veica mērījumus tirdzniecības centrā "Pilsētas pasāža" zonai, kurā notikusi flīžu atdalīšanās. Mērījumos pirmsavārijas stāvoklis netika konstatēts.

Tāpat vēstīts, ka arī pērn janvārī BVKB veica pārbaudi tirdzniecības centrā, jo tajā sāka atdalīties grīdas flīzes, bet stāvlaukuma griestos radās plaisas. Bīstamības pazīmes centra nesošajās būvkonstrukcijās BVKB nekonstatēja, taču uzdeva "Marno J" noskaidrot plaisu rašanās iemeslus.

Vēlāk tika secināts, ka pagrabstāva pārseguma plaisu rašanās cēlonis ir betona rukums, kas noticis būvniecības procesa laikā, savukārt grīdas flīžu atdalīšanās no pamatnes otrajā stāvā bija saistīta ar darba tehnoloģijas neievērošanu.