Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Šaurā cilvēku lokā Doma laukumā pieminēta 1991.gada barikāžu gadadiena

© F64

Šodien nepilni 100 cilvēki pulcējās Rīgā, Doma laukumā, lai pieminētu 1991.gada barikāžu gadadienu.

Barikāžu piemiņas ugunskurs Doma laukumā tika iededzināts, piedaloties Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK), aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim (ZZS) un citām esošajām un bijušajām amatpersonām.

Ap iedegto ugunskuru pulcējās jaunsargi un citi interesenti, kuri dalījās un uzklausīja atmiņu stāstus par barikāžu laiku un fotografējās un pārmija dažus vārdus ar amatpersonām.

Par godu 1991.gada barikāžu atcerei galvaspilsētā šodien notiek vairāki pasākumi, tostarp plkst.12 plānota ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietām Bastejkalnā.

Vēlāk plkst.13 paredzēta ugunskura iedegšana pie Saeimas, bet plkst.16 Rīgas Domā notiks koncerts "Gaisma nākamībai", kuru interesenti varēs apmeklēt bez maksas. Tāpat Bastejkalnā un pie bijušās Iekšlietu ministrijas ēkas tiks izvietota Goda sardze.

"Gaisma nākamībai" koncertā piedalīsies Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris, Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sōla", ērģelnieks Aigars Reinis un diriģents Kaspars Ādamsons. Koncerta programmā būs dzirdami skaņdarbi simfoniskajam orķestrim, Jāņa Mediņa "Ārija" un Jēkaba Jančevska "Trakās dienas". Kora "a cappella" izpildījumā skanēs Ādolfa Ābeles dziesma "Vienu pašu" ar Aspazijas vārdiem un Ārija Šķepasta "Zvaigžņu meita" ar Raiņa dzeju.