Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Policija: Faniem, kuriem nav biļetes, ''Ušakova kepkā'' rāpties nav jēgas

© F64

Rīgas pašvaldības policija (RPP) pastiprināti uzraudzīs sabiedrisko kārtību kontinentālās hokeja spēles norises vietas apkārtnē, sacīja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Viņš skaidroja, ka pirms masu pasākumiem Rīgā RPP parasti izveido speciālu plānu sabiedriskās kārtības nodrošināšanai un arī šis pasākums nav izņēmums.

RPP atgādina, ka Deglava ielas kalns, kas neoficiāli dēvēts par "Ušakova kepku", arī pasākuma laikā joprojām nebūs apmeklētājiem pieejams. Tāpat policisti brīdina, ka ziņkārīgajiem faniem, kuri nav iegādājušies uz spēli biļetes, nebūs jēgas mēģināt rāpties kalnā, jo pateicoties konstrukcijām, no tā spēli tik un tā nevarēs redzēt.

Arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija aģentūrai LETA apstiprināja, ka kalnam apmeklētājiem joprojām jābūt slēgtam un saskaņā ar domes sniegto informāciju, tribīņu uzstādīšanai pasākumu organizatori neplāno izmanto rekultivēto teritoriju.

Kā ziņots, saskaņā ar kalna, kas ir bijusī izgāztuve, rekultivācijas līgumu, kam piesaistīts Kohēzijas fonda finansējums gandrīz četru miljonu eiro apmērā, Rīgas domes uzdevums ir vismaz piecus gadus norobežot kalnu tā, lai tam nevar piekļūt, kā arī nodrošināt apsardzi, lai šādus gadījumus operatīvi konstatētu un novērstu.