Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Lieckalniņas vīrs Krimels stājas tiesas priekšā

© Ingrīda Punka

18. janvārī Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa uzaicinājusi TV raidījumu vadītājas, psihoterapeites un teoloģes Annas Krimelas (agrāk Lieckalniņa) vīru Rafaelu Krimelu uz tiesas sēdi saistībā ar ļoti senu kriminālprocesu, kurš nav atrisināts, jo tiesnese, kurai vajadzēja nolasīt spriedumu šajā lietā, nonāca pati uz apsūdzēto sola.

Diemžēl uzņēmējdarbībā tā gadās

Uzņēmējam Rafaelam Krimelam, kam pieder «Reklāmas kompānija GRC» un «Reko GRC», ir izvirzītas divas apsūdzības - par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un izvairīšanos no nodokļu un to pielīdzināto maksājumu nomaksas. Ja apsūdzības izrādītos patiesas, tad, balstoties uz 195. pantu un 218. pantu uzņēmējam varētu piemērot diezgan smagus sodus, sākot ar naudas sodu 100 minimālo algu apmērā līdz pat brīvības atņemšanai līdz 12 gadiem. Tāpat likumā, kā piemērojamais sods varētu būt mantas konfiskācija un amatu zaudēšana. Pētot uzņēmumu datu bāzi «Lursoft», atrodam informāciju, kurā tiek vēstīts par VID (Valsts ieņēmumu dienests) administrēto nodokļu parādiem. «Reklāmas kompānija GRC» VID administrēto nodokļu parāds ir 841,64 eiro. Reklāmas aģentūras reģistrētais pamatkapitāls ir 2840 eiro. Savukārt neto apgrozījums šim uzņēmumam 2016. gadā bija 2654 eiro. Informācija par 2017. gadu pagaidām nav uzrādīta.

Uzņēmuma «Reko GRC» VID administrēto nodokļu parāds ir 16 608,58 eiro. Reģistrētais pamatkapitāls ir 7114,00 eiro. Neto apgrozījums 2016. gadā šim uzņēmumam bija 453 575,00 eiro. Nodokļos «Reko GRC» 2016. gadā ir samaksājis vairāk nekā 105 000,00 eiro. Arī šim uzņēmumam informācija par 2017. gadu pagaidām nav uzrādīta.

Balstoties uz atrasto informāciju, taujājam pašam Rafaelam Krimelam, vai šie parādi ir īsti. «Reklāmas kompānija «GRC» un «Reko GRC» ir divi dažādi uzņēmumi. Patiesībā ir tā, ka uzņēmumam «Reko GRC» aktuālo parādu vispār nav, jo ir sadalītais maksājums. Es pat brīnos, ka tas uzrādās. Mums pagājušajā gadā bija nodokļu atbalsta pasākums un vienošanās ar VID, ka ir ikmēneša maksājums, ko mēs godprātīgi pildām. Tas vairs neskaitās īsti kā parāds, tādēļ interesanti, ka tas uzrādās. Iespējams, ka tas uzrādās, jo principā mums tas ir jānomaksā. Diemžēl uzņēmējdarbībā tā gadās, ka vienmēr nevar visu precīzi aprēķināt. Bet, tā kā VID pats mums piedāvāja piedalīties šajā atbalsta programmā, tad ir vienošanās uz gadu vai diviem, ko ar ikmēneša maksājumu mēs arī nosegsim. «Reklāmas kompānija GRC» šobrīd aktīvi nedarbojas, bet, tikko kā ienāk kaut kāda naudiņa, mēs to aizskaitām uz VID, lai dzēstu parādu, kas šobrīd ir nepilns tūkstotis,» esošo situāciju izskaidro uzņēmējs.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv