Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Būvinspektors pārbauda, vai "Pilsētas pasāža" Jelgavā ir bīstama apmeklētājiem

© F64

Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) būvinspektors nav konstatējis bīstamību Jelgavas tirdzniecības centrā "Pilsētas pasāža", sacīja biroja pārstāve Elīna Korba.

"Vakar [11.janvārī] tika veikta apsekošana un konstatēts, ka atdalījušās flīzes bīstamību tirdzniecības centra apmeklētājiem nerada, tāpēc tā darbību nav jāpārtrauc," skaidroja Korba.

BVKB eksperti piektdien veica mērījumus tirdzniecības centrā "Pilsētas pasāža" zonai, kurā notikusi flīžu atdalīšanās. Mērījumos pirmsavārijas stāvoklis netika konstatēts. Tālāk birojs vērtēs nepieciešamību veikt papildu pārsegumu izpēti, piebilda Korba.

Savukārt ēkas īpašnieces - SIA "Marno J" - mārketinga speciāliste Zane Meldrāja aģentūru LETA informēja, ka tirdzniecības centrs turpina darbu ierastajā režīmā.

Tirdzniecības centra pārstāve uzsvēra, ka saistībā ar flīžu atdalīšanos un plaisām ēkā pērn ir veikta virkne ekspertīžu un pasākumu tirdzniecības centra drošības uzlabošanai.

Ēkas apsaimniekotājas SIA "Marno J" parstāvis Ainārs Žibenko aģentūru LETA iepriekš informēja, ka ceturtdien, 11.janvārī, tirdzniecības centrā "Pilsētas pasāža" no grīdas atkal atdalījās flīzes. Flīzes no grīdas atdalījušās otrā stāva telpās, kas paredzētas tirdzniecībai, bet pašlaik ir tukšas. Žibenko nekomentēja, cik lielā platībā konstatēta problēma. Arī citus komentārus uzņēmuma pārstāvis nesniedza.

Tāpat vēstīts, ka arī pērn janvārī BVKB veica pārbaudi tirdzniecības centrā, jo tajā sāka atdalīties grīdas flīzes, bet stāvlaukuma griestos radās plaisas. Bīstamības pazīmes centra nesošajās būvkonstrukcijās BVKB nekonstatēja, taču uzdeva "Marno J" noskaidrot plaisu rašanās iemeslus.

Vēlāk tika secināts, ka pagrabstāva pārseguma plaisu rašanās cēlonis ir betona rukums, kas noticis būvniecības procesa laikā, savukārt grīdas flīžu atdalīšanās no pamatnes otrajā stāvā bija saistīta ar darba tehnoloģijas neievērošanu.