Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Interesanti: Cik daudz ģimenes Latvijā tērē maltītei ārpus mājām

© F64 Photo Agency

Vismaz reizi nedēļā vai pat biežāk ārpus mājas maltīti ietur 54% aptaujas dalībnieku, pusdienojot vai vakariņojot ar ģimeni un tam tērējot vidēji 40 eiro, liecina apdrošināšanas sabiedrības "Seesam" akcijas "Viena maltīte ārpus mājas - drošība Tavam mājoklim uz gadu!" ietvaros veiktā aptauja sociālos tīklos par ģimenes ēšanas un mājokļa apdrošināšanas paradumiem.

Aptaujas dati liecina, ka ārpus mājas maltīti mēdz ieturēt gandrīz visi (99%) respondenti. Visbiežāk dalībnieki izvēlas pusdienot ar ģimeni vai draugiem, tikai 7% no dalībniekiem apliecināja, ka ietur maltīti ārpus mājas vienatnē. Aptaujas dati liecina, ka 43% respondentu pusdienām ar ģimeni izvēlas kafejnīcas, bet 25% - restorānu. Visaktīvāk ārpus mājas pusdieno vai vakariņo dzīvokļu īpašnieki. Tomēr tikai 75% no respondentiem, apliecināja, ka viņu īpašums ir apdrošināts.

"Īpašuma apdrošināšana ik gadu palīdz neskaitāmām ģimenēm Latvijā atjaunot iedzīvi pēc zādzībām, applūšanas, noplūdes, ugunsgrēkiem un citām nelaimēm, taču neskatoties uz to, joprojām valda priekšstats, ka īpašuma apdrošināšana ir dārga. Akcijas ietvaros veiktā aptauja liecina tieši pretējo - izmaksas dzīvokļa apdrošināšanai veselam gadam faktiski atbilst vienai ģimenes ēdienreizei kafejnīcā," norāda "Seesam" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Renāte Vociša - Bērzkalne.

Dzīvokļa apdrošināšana gadā vidēji maksā 55 eiro, kas faktiski pielīdzināma 4 cilvēku ģimenes maltītei kafejnīcā vai restorānā. Pie tam maksājumi ir sadalāmi pa mēnešiem vai ceturkšņiem un vienlaicīgi ar mājokli ir iespējams apdrošināt arī īpašnieka civiltiesisko atbildību.