Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Valstij nav naudas, lai visas tiesībsargājošās iestādes aprīkotu ar dūmu detektoriem

© F64

Nav pietiekamu līdzekļu visu tiesībsargājošo iestāžu telpu atbilstošai aprīkošanai ar dūmu detektoriem, izriet no iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (V) trešdien teiktā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Lūgts komentēt izskanējušos pieņēmumus, ka izdegušajā Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka Normunda Krapša kabinetā nav bijis dūmu detektors, ministrs skaidroja, ka Iekšlietu ministrijas (IeM) paspārnē ir vairāk nekā 500 dažādu objektu.

IeM reiz vērsusies valdībā, skaidrojot nepieciešamību šos objektus atbilstoši aprīkot. Nauda šim mērķim tika piešķirta, tomēr ne visa prasītā summa.

Nodrošinājuma valsts aģentūra izvēlējās aprīkot tās telpas, kur cilvēki strādā diennakts režīmā, un kur atrodas kriminālprocesu materiāli, skaidroja Kozlovskis.

Viņš gan uzsvēra, ka tikai izmeklēšanā tiks noskaidrots, kas bija par pamatu ugunsgrēkam tiesībsargājošo iestāžu ēkā Stabu ielā.

Ministrs arī norādīja, ka dienas kārtībā ir jautājums par pāreju no papīra uz elektronisko formātu tiesībsargājošajās iestādēs. Patlaban vairums būtisko krimināllietu ir papīra formā, viņš atzina. "Tas ir nākotnes jautājums," uzsvēra Kozlovskis.

Jau ziņots, ka 2.janvārī tiesībsargājošo iestāžu ēkā Rīgā, Stabu ielā 89 izcēlās ugunsgrēks.

Ugunsgrēkā pilnībā izdega Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka Krapša un viņa palīdzes kabineti.

Ēkā atrodas ne tikai Valsts policijas, bet arī Valsts robežsardzes un Ieslodzījuma vietu pārvaldes darba telpas.

Valsts policija saistībā ar notikušo ir sākusi kriminālprocesu. Policijas priekšnieks Ints Ķuzis žurnālistiem iepriekš skaidroja, ka viena no iespējamām ugunsnelaimes izcelšanās versijām ir elektroinstalācijas problēmas.

Viņš arī atzina, ka ēka bija aprīkota ar ugunsgrēka trauksmes signalizāciju, taču tā nostrādājusi novēloti. Signalizācija nostrādājusi ēkas piektajā stāvā, kur atrodas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde. To, vai trauksmes aprīkojums atradies Krapša kabinetā, Ķuzis nevarēja pateikt.