Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Salaspilī vīrietis iepazīstas ar sievieti un pamatīgi viņu apzog

© F64

Valsts policijas (VP) darbinieki 6.janvāra rītā Salaspilī aizturējuši vīrieti, kurš kādai sievietei vietējā bārā-kafejnīcā nozadzis naudas maku un mobilo telefonu.

Pēc pasēdēšanas vienā no Salaspils bāriem-kafejnīcām kāda sieviete Salaspilī konstatēja, ka viņai nozagts naudas maks un mobilais telefons. Saistībā ar notikušo cietusī nekavējoties vērsās VP Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirknī.

Skaidrojot notikušā apstākļus, likumsargi uzzināja, ka sieviete uz bāru-kafejnīcu devusies, lai nosvinētu savu došanos uz ārzemēm. Kad sieviete izgājusi no bāra, viņa vēlējusies piezvanīt radiniekiem, lai pateiktu, ka drīz būs mājās. Atverot savu somiņu, sieviete konstatējusi, ka viņai ir pazudis naudas maks ar 340 eiro un mobilais telefons. Sākotnēji cietusī ieskrējusi atpakaļ bārā un tur esošajiem vaicājusi, vai kāds nav redzējis viņas mantas. Diemžēl neviens no bāra apmeklētājiem neko nebija manījis.

Sarunas laikā ar likumsargiem cietusī atskārta, kurš varētu būt iespējamais vainīgais, kas nozadzis viņas personīgās mantas. Iespējams, tas bija kāds vīrietis, ar kuru sieviete vakara gaitā iepazinās un ilgāku laiku sarunājās.

Policisti nekavējoties uzsāka šī vīrieša meklēšanas darbus. Aptuveni stundas laikā iespējamais vaininieks tika atrasts un aizturēts.

Likumsargi aizturēto nogādāja Salaspils iecirknī. Pie vīrieša personīgajām mantām tika atrasts apzagtās sievietes naudas maks. Jāpiemin, ka naudas maks bija tukšs, kā arī mobilais telefons netika atrasts.

Policisti pieņēma lēmumu veikt nepieciešamās procesuālās darbības - aizturētā dzīves vietā tika veikta sankcionētā kratīšana. Kratīšanas laikā vīrieša dzīvesvietā tika atrasta nozagtā nauda un mobilais telefons.

1986.gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par zādzībām.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas - par zādzību. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Vīrietim piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.