Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Kučinskis: Algas valsts pārvaldē varēs palielināt, samazinot nodarbināto skaitu

© F64

Jautājums par valsts pārvaldē strādājošo vadītāju algu palielinājumu jāvērtē kontekstā ar reformu valsts pārvaldē, sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš uzsvēra, ka ir ļoti skaidri noteikumi - algas varēs palielināt, vienlaicīgi īstenojot reformu, kas paredz samazināt nodarbināto skaitu valsts pārvaldē. Izņēmumu ir "ārkārtīgi maz", piemēram, ārlietu dienests ārpus Latvijas, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, sacīja premjers.

Kā ziņots, Valsts kanceleja rosina celt algu valsts pārvaldē strādājošajiem augstākā, vidējā un zemākā līmeņa vadītājiem, paredz saskaņošanai nodotie Valsts kancelejas izstrādātie grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā.

Likumprojektā paredzēti vairāki grozījumi, nodrošinot, ka valsts pārvaldē strādā profesionāli, motivēti nodarbinātie, lai veiksmīgi varētu turpināt valsts pārvaldes reformas, kuru mērķis ir virzīties uz mazu, profesionālu, uz iedzīvotājiem orientētu valsts pārvaldi.

Vienlaikus Valsts kancelejā piebilda, ka papildu finansējums mēnešalgu skalu palielināšanai netiks piešķirts. "Viens no reformu plānā iekļautajiem uzdevumiem ir panākt nodarbināto skaita samazinājumu valsts tiešās pārvaldes iestādēs par 6%. Tā rezultātā ieekonomētie līdzekļi tiks atstāti iestāžu rīcībā, lai palielinātu atlīdzību pārējiem iestādē nodarbinātajiem. Citiem vārdiem - priekšnoteikums maksimālo mēnešalgu apmēru palielināšanai ir nodarbināto skaita samazinājums atbilstoši reformu plānā noteiktajam," atzina Valsts kancelejā.

Lai grozījumi likumā stātos spēkā, tiem jāgūst Ministru kabineta un pēcāk arī Saeimas atbalsts.