Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Kardināls no Latvijas vēršas pret pāvestu Francisku

© F64

Vienīgais kardināls no Latvijas ir pievienojis savu parakstu dokumentam, kas apgalvo, ka Romas pāvesta interpretācija par “Amoris Laetitia” nosaukta kā nepieņemama katoļticībai, ziņo "www.ebaznica.lv".

Saskaņā ar “Lifesitenews” Jānis Pujats kopā ar vairākiem augsti stāvošiem katoļu garīdzniekiem pauž uzskatu, ka nesen izplatītais Romas katoļu Baznīcas pāvesta Franciska paziņojums “Amoris Laetitia”, kas atļauj dažiem “no jauna laulātiem” (tas ir, acīmredzot otrreiz laulātiem, kas nav saņēmuši iepriekšējās laulības atcelšanu un kas nedzīvo seksuālā atturībā) saņemt Grēknožēlas un Svētā Vakarēdiena sakramentus.

Latviešu kardināla parakstītajā dokumentā teikts, ka šāda pāvesta Franciska “Amoris Laetitia” interpretācija radīs milzīgu sajukumu un izplatīs laulību šķiršanas sērgu Baznīcā, un tādējādi tā ir sveša Baznīcas ticībai un tradīcijai.

Jāpiezīmē, ka “Apliecība par sakramentālās laulības patiesumu” tika publicēta 2017.gada izskaņā. Līdz ar to var teikt, ka kardināls Pujats ir savā ziņā drosmīgs pionieris, kas rāda pārējiem to, ka patiesība ir jāapliecina, pat, ja jānostājas pret pašu pāvestu. Tad jau redzēs, cik daudzi sekos šim piemēram un ko par šo teiks esošais Latvijas Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps Stankevičs.