Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Rinkēvičs: Valdībai jāiezīmē konkrēti darbi, lai veicinātu aizbraukušo iedzīvotāju atgriešanos

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Pavisam drīz valdībai būtu jāiezīmē konkrēti darbi, kas būtu jādara, lai veicinātu no Latvijas aizbraukušo iedzīvotāju atgriešanos, norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministrs šodien devās vizītē uz Tukumu, kur pašvaldībā runāja par jautājumiem, kas skar diasporas politiku. "Mani interesē pašvaldību viedoklis, kā varam veicināt cilvēku atgriešanos. Tas, ko esam konstatējuši, tautiešus bez darba vietas interesē arī skološanās iespējas un dzīvesvieta," teica Rinkēvičs.

Politiķis piebilda, ka jāapkopo pašvaldību prakse, lai pavisam drīz bez skaļiem saucieniem par reemigrācijas plāniem un politikām, varētu valdībā konkrēti iezīmēt tos darbus, kas būtu darāmi, lai tie cilvēki, kam ir interese atgriezties Latvijā, tiktu atbalstīti.

Tāpat Rinkēvičs uzsvēra, ka brauciens uz šo pilsētu bijis saistīts ar to, ka Ārlietu ministrija (ĀM) kopā ar Tukuma novada pašvaldību strādā pie pirmā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica pieminekļa uzstādīšanas Tukumā valsts simtgades kontekstā. Ministrs atzīmēja, ka pieminekli plānots uzstādīt šī gada novembrī.

"Pārrunājām praktiskos aspektus un tehnisko sadarbību šī jautājuma kontekstā. Šī gada budžetā šim projektam plānots arī ĀM atbalsts. Meierovics Tukumā ir mācījies un labu laiku tur dzīvojis. Piemineklis atradīsies netālu no skolas, kurā viņš ir mācījies. Lielā mērā tā bija tieši Tukuma iedzīvotāju iniciatīva un pirmo reizi sākām par šo ideju runāt 2016.gadā," teica ministrs, piebilstot, ka viņš apmeklējis arī Meierovica bojāejas vietu un ticies ar cilvēkiem, kas domā, kādā veidā saglabāt Meierovica piemiņu.