Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Nepieciešama palīdzība 22 gadus jaunam puisim, ārstēšanai vajadzīgi 6000 eiro

© REUTERS/ SCANPIX

Pirms 22 gadiem, kad Pauls nāca pasaulē, viņa stāvoklis bija ļoti smags. Mediķi sākotnēji prognozēja, ka viņam var būt pilnīga ķermeņa paralīze, bet vēlāk tika uzstādīta diagnoze – bērnu cerebrālā trieka, ar kuru būs jāsadzīvo visu mūžu. Šobrīd, pateicoties 3 operācijām un nemitīgajām rehabilitācijām, Pauls ir sasniedzis ārkārtīgi daudz, viņš var pats sevi aprūpēt un ar palīgierīcēm spēj staigāt pats, raksta ziedot.lv

Šogad Pauls pabeidza vidusskolu un cenšas saprast, kāda varētu būt viņa nodarbošanās nākotnē, mēģina atrast savu vietu dzīvē piedaloties profesionālās piemērotības noteikšanas programmā, kā arī turpina dažādas nodarbības sava veselības stāvokļa uzlabošanai.

Viņa ikdienas režīmā ir ārstnieciskā vingrošana, baseins, fizioterapija, reitterapija. Sevišķi Paulam patīk braukt ar savu speciālo velosipēdu un jāt ar zirgu. Tas viss arī piepilda dienas, brīvais laiks paliek grāmatām, mūzikai un seriāliem. Pauls ļoti ilgojas būt kopā ar vienaudžiem, dzīvot patstāvīgu jaunieša dzīvi, taču slimība to liedz. Paulam ik pa brīdim nolaižas rokas, taču vienmēr viņš atkal saņemas un turpina iesākto. Šogad Pauls veiksmīgi izgāja 2 intensīvus rehabilitācijas kursus Rehabilitācijas centrā Poga, kā rezultātā palielinājies veikto kustību apjoms, stabilitāte, muskuļu spēks, samazinājusies spastika.

Nākamajā gadā Paulam nepieciešami 2 intensīvas rehabilitācijas kursi. Viens kurss ietver 57 TheraSuit metodes intensīvas nodarbības, 19 GE-O gaitas robota nodarbības, 6 ergoterapijas nodarbības, kā arī neirologa konsultāciju. 1 kursa izmaksas ir 2625 eiro. Starpposmā starp abiem kursiem nepieciešamas 48 uzturošās rehabilitācijas nodarbības, kas izmaksā 960 eiro. Pavisam kopā 2 kursiem un uzturošajām nodarbībām nepieciešami 6210 eiro.

Rehabilitācijas mērķis ir uzlabot stāju, gaitu un izturību ejot ar rollatoru, mēģināt patstāvīgi stāvēt. Pauls ļoti cer, ka viss ieguldītais darbs kādreiz dos rezultātus un viņa sapņi piepildīsies.

Avots: ziedot.lv