Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Uz "Sadales tīkla" valdes priekšsēdētāja amatu pretendē 62 kandidāti

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Uz AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētāja amatu pretendē 62 kandidāti, savukārt "Sadales tīkla" valdes locekļa amatam ir 54 kandidāti, informēja AS "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere.

Pretendenti ir pieteikušies, gan atsaucoties uz publicētajiem sludinājumiem, gan arī personāla atlases uzņēmumam individuāli uzrunājot prasībām atbilstošus speciālistus.

"Amrop" patlaban veic pretendentu pieteikumu pārbaudi, izvērtējot, vai kandidāti atbilst "Latvenergo" izvirzītajām prasībām, atzīmēja Bidere.

Pēc pieteikumu pārbaudes janvāra otrajā pusē sāksies atlases otrā kārta, kuras laikā "Latvenergo" un "Amrop" veiks pretendentu intervijas. Tālākajā izvērtēšanas gaitā tiks vērtēts, vai kandidātu redzējums, pieredze, spējas un kompetence ir atbilstošas "Sadales tīkla" darbības pilnveides prasībām.

Šie amati kļuva vakanti novembra sākumā, kad pēc elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atļauju skandāla no amata atkāpās "Sadales tīkla" valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis, bet vēl pirms tam amatu atstāja valdes loceklis Rolands Lūsvers, kurš bija atbildīgs par pieslēgumu sistēmu.

Līdz jaunu valdes locekļu atlases procedūras noslēgumam "Sadales tīkla" valde strādās triju locekļu sastāvā, darbu turpinot Baibai Priedītei, Ingai Āboliņai un Raimondam Skrebam. Valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja ir Priedīte, kura "Sadales tīkla" valdē strādā kopš 2016.gada.