Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

ZZS jau tagad neslēpj, kas kļūs par premjera amata kandidātu vēlēšanās

© Vladislavs Proškins/f64

Sagaidāms, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Saeimas vēlēšanām kā Ministru prezidenta amata kandidātu virzīs pašreizējo valdības vadītāju Māri Kučinski, sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Oficiālu lēmumu par premjera amata kandidātu ZZS pieņems vasarā, norādīja Brigmanis.

Vaicāts, kāpēc izvēle, visticamāk, kritīs par labu pašreizējam Ministru prezidentam, frakcijas vadītājs atbildēja, ka par to liecina tas, ka Kučinskis labi veic savus pienākumus - valsts stabili attīstās, ekonomika aug un sākta vairāku reformu īstenošana. Tāpēc ir nepieciešams saglabāt pēctecību, lai turpinātu iesāktos darbus, pauda politiķis.

Pirms vairākām iepriekšējām Saeimas vēlēšanām ZZS kā premjera kandidātu izvirzīja partijas "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu.

Lembergs aģentūrai LETA sacīja, ka, gatavojoties nākamgad gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, ZZS veidojošo partiju un sadarbības partiju vidū notikusi viedokļu apmaiņa. "Es biju tas, kurš rosināja par ZZS premjera kandidātu virzīt Kučinski. Citi manam priekšlikumam piekrita, un šis jautājums tika slēgts."

Skaidrojot, kādēļ rosinājis par premjera kandidātu virzīt Kučinski, Lembergs norādīja, ka ir tikai loģiski un pašsaprotami kā ZZS premjera kandidātu virzīt jau esošo Ministru prezidentu, turklāt Kučinska vērtējums ir pozitīvs un augstāks nekā savulaik citiem premjeriem.

13.Saeimas vēlēšanas notiks 2018.gada rudenī.