Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Prēmijas paralimpieši saņems no naudas vecāku pabalstiem

© F64 Photo Agency

Nepieciešamais finansējums balvu izmaksai vairākiem Latvijas Paralimpiskās komitejas sportistiem tiks ņemts no šī gada pārpalikuma, kas izveidojies valsts sociālo pabalstu sistēmā, informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāvis Egils Zariņš.

Viņš skaidroja, ka diemžēl Latvijā šogad nepiedzima tik daudz bērnu, cik bija plānots, kā rezultātā izveidojies pārpalikums no finansējuma, kas būtu jāizmaksā vecākiem pabalstos. "Diemžēl tā ir mūsu skumjā demogrāfijas situācija, bet tā izveidojās pārpalikums, un no tā naudu var novirzīt šiem cilvēkiem," sacīja Zariņš.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka neviens LM projekts vai programma no šī finansējuma novirzīšanas paralimpiešu pabalstu izmaksai necietīs.

Kā ziņots, baudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā izmaksai 35 sportistiem, viņu treneriem un apkalpojošajam personālam valdība piekrita pārdalīt nepilnus 0,5 miljonus eiro.

Kā skaidrots rīkojuma projektā, lai naudas balvu izmaksai pieejamo ierobežoto valsts budžeta līdzekļu ietvaros nodrošinātu balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā 2016.gada nogalē un 2017.gadā, Latvijas Nacionālajai sporta padomei, izstrādājot priekšlikumu Ministru kabinetam par naudas balvu piešķiršanu, ir jāizvērtē sacensību nozīmīgums, sacensībās piedalījušos valstu skaits un sportistu vai komandu skaits.

Kopumā rosināts piešķirt 90 naudas balvas sportistiem, viņu treneriem un apkalpojošajam personālam, tam atvēlot 494 544 eiro. Sportistiem paredzētajās naudas balvās iekļauti arī līdzekļi nodokļu samaksai.

Naudas balvas plānots piešķirt arī vairākiem Latvijas Paralimpiskās komitejas sportistiem. Aigaram Apinim par pasaules čempionātā izcīnīto otro vietu diska mešanā paredzēts izmaksāt 18 000 eiro, Diānai Dadzītei par pasaules čempionātā izcīnīto pirmo vietu šķēpmešanā, diska mešanā un lodes grūšanā - 27 000 eiro, Rihardam Snikum par Eiropas čempionātā izcīnīto otro vietu paralimpiskajā iejādē - 6750 eiro.

Naudas balvas 398 344 eiro apmērā izmaksās no Izglītības un zinātnes ministrijas pamatbudžetā esošiem līdzekļiem, kas iezīmēti balvām par izciliem sasniegumiem sportā. Lai nodrošinātu visu naudas balvu izmaksu, bija nepieciešams veikt arī 37 569 eiro pārdali no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Savukārt vēl papildu līdzekļus 58 686 apmērā atsevišķu balvu finansēšanai vai daļējai apmaksai lemts pārdalīt arī no Labklājības ministrijas pamatbudžeta.