Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: "Latvijas valsts mežu" vēstniecībā plašs eglīšu un dekoru klāsts

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

«Latvijas valsts mežu» (LVM) vēstniecībā šobrīd valda īpaša Ziemassvētku gaisotne – te pieejami krāšņi svētku vainadziņi un unikāli egļu un telpu rotājumi, kas darināti no mežos atrodamām dabas bagātībām, kā arī te atradīsiet ļoti plašu eglīšu piedāvājumu. Turklāt sortiments ir draudzīgs ikviena klienta maciņam, piemēram, egle podiņā maksā, sākot no 1,50 eiro.

Pircējiem ir pieejamas Kanādas egle, melnā egle, Serbijas, asā, Frēzera baltegle, ka arī parastās eglītes. Tām ir dažādas formas un parametri, bet ikviena noteikti ienesīs svētku sajūtu mājās, birojā un katra sirdī.

Ir iespēja iegādāties gan klasiskas svētku eglītes, gan atrast ko eksotiskāku. Izvēle patiešām ir pārsteidzoši liela. Pircēji gan pērn, gan šogad ir iecienījuši eglītes podiņos - tās būs kā krāšņs svētku akcents. Egle podiņā ir gan videi draudzīgāka, gan pavasarī to iespējams pārstādīt piemājas dārzā vai mežā, un egle jūs priecēs daudzus gadus. «Tā arī ir izturīgāka un svētku laikā priecēs daudz ilgāk nekā nogriezta eglīte,» stāsta «Latvijas valsts mežu» komunikācijas speciālists Ainārs Sedlenieks, piebilstot, ka eglītēm podiņos ir īpašāka forma, jo tās ir izaudzētas no speciālām dekoratīvo egļu sēklām.

Pārdošanā ir arī dažādi koka izstrādājumi, rotājumi, tostarp eglīšu mantiņas, kas var būt kā jauka dāvana vai ekskluzīvs interjera priekšmets, vai svētku akcents. Visi izstrādājumi ir roku darbs un ir veidoti no mežā, «Latvijas valsts mežu» kokaudzētavās savāktiem materiāliem, piemēram, no tūju čiekuriem, bārbeļu ogām, sarkanā ozola zīlēm un čiekuru sēklām. Izstrādājumus darinājuši «Latvijas valsts mežu» kokaudzētavu darbinieki.

Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Dekoru cenas ir demokrātiskas, piemēram, sēklu bumbas maksā no 2,50 eiro, čiekuru dekors ar sveci - 7 eiro, dekors - lentīšu čiekurs - divus eiro, zaļo skuju vainadziņš - 8 eiro.

Tirdzniecībā ir arī nonācis jaunais «Latvijas Valsts mežu» kalendārs 2018. gadam, kas, kā norāda Sedlenieks, gadu gaitā ir ieguvis savu fanu pulciņu. Kalendārs popularitāti izpelnījies, pateicoties fotogrāfijām, kurās iemūžināta Latvijas dabas daile.

«Latvijas valsts mežu» vēstniecībā ir vērts iegriezties ne tikai pirmssvētku laikā, ciemiņi tiek gaidīti visu cauru gadu, un tirdzniecībā vienmēr pieejami dažādi Latvijas amatnieku darbi. Aptuveni reizi mēnesī šeit tiek rīkoti tematiskie pasākumi, piemēram, novembra beigās vēstniecību piepildīja bērnu čalas, jo viņi bija atnākuši satikt Raganiņu, rūķus un Meža vīru, kas Rīgā bija ieradušies no «Latvijas valsts mežu» dabas parka Tērvetē, savukārt oktobrī norisinājās Cidoniju diena, kuras ietvaros varēja uzzināt Dārzkopības institūta ekspertu padomus krūmcidoniju audzēšanā, nogaršot cidoniju produktus, kā arī iegādāties krūmcidoniju stādus.

Uzziņai!

«Latvijas valsts mežu» vēstniecība atrodas Rīgā, Vaiņodes ielā 1

Darba laiks: darbdienās no pulksten 9 līdz 18; sestdienās no pulksten 9 līdz 15, bet svētdienās slēgts

Klientu ērtībām pieejama autostāvvieta - pirmā stunda ir bez maksas.

Par vēstniecības jaunumiem var uzzināt mājaslapā www.lvm.lv, kā arī sociālās saziņas vietnē «Facebook» vēstniecības kontā.