Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā

77% Latvijas iedzīvotāju nav apmierināti ar valdības darbu

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Jaunākais „Baltic International Bank Latvijas barometrs” liecina, ka vislielāko neapmierinātību iedzīvotāji pauduši par Latvijas situācijas attīstību kopumā, kā arī par valdības darbu.

Lai gan iepriekš valdības darba vērtējums bija pakāpies par četriem punktiem, tagad tas atkal par diviem ir noslīdējis. Kā liecina dati, valdības darbu atzinīgi vērtē vien 18%, savukārt 77% Latvijas iedzīvotāju ar to joprojām ir neapmierināti.

Visai nenozīmīgas, bet tomēr nedaudz pozitīvākas tendences vērojamas Latvijas pašreizējā ekonomikas stāvokļa novērtējumā un tā attīstības prognozēs. Latvijas ekonomikas stāvokļa izmaiņu vērtējums uzlabojies par vienu punktu - no -29 līdz -28. Jāpiebilst, ka Latvijas ekonomikas stāvokļa attīstības prognozes indekss mēneša laikā nav mainījies (-5) un vairums aptaujāto joprojām uzskata, ka pēc gada situācija būs pasliktinājusies.

Jautājumā par respondentu ģimenes materiālo stāvokli neapmierinātību pauda 29% aptaujāto, bet 13% savu ģimenes materiālo stāvokli vērtēja pozitīvi. Jautāti, kā, viņuprāt, pēc gada būs mainījies ģimenes materiālais stāvoklis, optimistiski noskaņoti bija 19% aptaujāto iedzīvotāju, savukārt pesimistiski noskaņoti bija 11% pētījuma dalībnieku. Indekss salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi paaugstinājies no +2 uz +4, liecinot par pozitīvu tendenci.

Saskaņā ar aptaujas datiem tikai 7% aptaujāto uzskata, ka viņiem ir augstas izredzes atrast labu darbu, tikmēr 60% savas iespējas vērtē kritiski. Jāatzīmē, ka mēneša laikā Darba izredžu vērtējuma indekss ir nedaudz samazinājies - no -35 uz -36.