Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

NVA: Latvijā nodarbināto skaits ir lielākais 20 gadu periodā

© F64

Patlaban Latvijā reģistrēto nodarbināto skaits ir lielākais 20 gadu periodā, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.

Viņa arī norādīja, ka patlaban pieaug NVA reģistrēto vakanču skaits.

Simsone pastāstīja, ka, piesakot vakanci NVA, darba devējiem ir obligāta prasība norādīt atalgojuma diapazonu. Patlaban dati liecina, ka vidējais reģistrēto vakanto amatu atalgojums ir 840 eiro, kas ir tuvu vidējam atalgojumam valstī.

Raksturojot "vidējo bezdarbnieku", NVA vadītāja sacīja, ka bez darba nedaudz vairāk ir sievietes, cilvēki vecumā ap 50 gadiem un cilvēki ar vidējo vai pamatizglītību.

Kā ziņots, novembrī reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā pieaudzis līdz 6,7%, kas ir par 0,1 procentpunktu vairāk nekā oktobrī, liecina NVA apkopotā informācija. Novembra sākumā NVA uzskaitē bija 61 014 bezdarbnieks, bet mēneša beigās - 61 538 bezdarbnieki, tādējādi reģistrēto bezdarbnieku skaits mēneša laikā palielinājies par 524 cilvēkiem.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis novembrī bija Rīgas reģionā - nemainīgi 4,2%, bet augstākais Latgales reģionā - 15,7%, kas ir par 0,1 procentpunktu vairāk nekā oktobrī. Kurzemes reģionā reģistrētā bezdarba līmenis novembra beigās pieaudzis līdz 7,3%, kas ir par 0,1 procentpunktu vairāk. Vidzemē un Zemgalē bezdarbs novembrī pieaudzis par 0,2 procentpunktiem, proti, Vidzemē bezdarba līmenis palielinājies līdz 7,2%, bet Zemgalē - līdz 6,2%.

LETA

Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis novembrī palicis nemainīgs - 4%.

Pērn novembra beigās reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā bija 8%.