Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Imants Kalniņš vēlas, lai Latvija izstājas no ES un saka labus vārdus par Krieviju

© Flickr

Latviešu komponists Imants Kalniņš lieku reizi apstiprinājis, ka viņam joprojām visvairāk simpatizē Vladimira Putina piekoptā politika.

Intervijā Krievijas portālam RuBaltic, Kalniņš apstiprina, ka pirms četriem gadiem pausto atbalstu Vladimira Putina politikai viņš nav mainījis - komponistam joprojām simpatizē šodienas Krievija.

Viņš pat vēlāk ar baudu atceras Brežņeva laikus, retoriski jautājot, ka vai tad tie bijuši tik slikti, kā tagad mālē.

''Mēs - Krievija un Latvija - šobrīd atrodamies pārejas periodā. Gan globālā, gan iekšējā ziņā. Bez kļūdām nevar. Lai vai kā, uzskatu, ka tieši Krievija virzās pareizajā virzienā. Neredzu stratēģiskas kļūmes,'' spriež Kalniņš.

''Es atbalstu Putinu, jo man nav pieņemams pasaules skatījums, kādu propagandē Rietumos. Man tas nav pieņemams,'' skaidro latviešu komponists, kuram vairāk patīkot Krievijas un Ķīnas politiskie modeļi.

Kalniņš uzskata, ka Latvijai būtu jāizstājas no ES un jākļūst par patiešām suverēnu republiku: ''Partiju demokrātija, kāda eksistē Latvijā, novedīs pie haosa, nevis kārtības. Es uzskatu, ka valdībai jābūt ar autoritāti, hierarhiju un spēku.''

''Latvijai, manuprāt, vienīgā iespēja ir izstāties no ES. Jālikvidē ES, tai nav nākotnes. Es redzu, ka katrai Eiropas nācijai būtu jābūt atsevišķai,'' ar savām domām dalās Kalniņš.

Visbeidzot, Kalniņš paudis pārliecību, ka Putins ir Latvijas sabiedrotais un, ka mūsu valstij būtu vairāk jāsadarbojas ar Krieviju: ''Vladimirs Putins ir cilvēks, kuru klausa. Krievijai un Latvijai vienam par otru jācenšas teikt vairāk labu vārdu. (..) Ļoti vēlos un ceru, ka mūsu abām valstīm būs ļoti labas attiecības!''