Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

TIEŠRAIDE: "Oligarhu lietas" izmeklēšanas komisija iztaujās arī Ameriku un Maršānu

© f64

"Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē šodien paredzēts iztaujāt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku (GKR) un bijušo Satiksmes ministrijas valsts sekretāru Jāni Maršānu, kurš patlaban ir laikraksta "Dienas Bizness" izdevēja SIA "Diena bizness" līdzīpašnieks un vadītājs.

Tāpat jautājumus deputāti plāno uzdot arī uzņēmējiem Ivaram Gulbim un Ralfam Kļaviņam.

Minētie cilvēki uz sēdi aicināti, kā tā dēvētās "oligarhu lietas" izbeigtajā kriminālprocesā iesaistītās personas, izriet no Saeimas mājaslapā publicētās informācijas.

Komisijas sēde notiks plkst.11 Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 6/8, 207.telpā.

Kā ziņots, Ameriks jūnijā Rīgas domes sēdē noliedza saistību ar žurnālā "Ir" publicētajām "oligarhu lietas" sarunām. Viņš kategoriski noraidīja saistību ar šiem izteikumiem, jo tie neesot viņa vārdi, un apgalvoja, ka sarunas esot "pilnīgi sakompilētas" un viltojums.

Savukārt deputāts Juris Jurašs (JKP) šajā domes sēdē norādīja, ka pats ir dzirdējis šīs sarunas, tāpēc var apgalvot, ka Ameriks melo. Jurašs iepriekš strādājis kā izmeklētājs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā. Ameriks uz to atbildēja norādot, ka politikā politiķi izmanto arī iespēju melot. Uz Juraša vaicājumu, vai viņš šo izteikumu attiecina uz sevi, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks atbildēja, ka viņš to attiecina uz Jurašu.

Jau vēstīts, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.