Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Brīvprātīgo varoņdarbi: Viņi atrod mirušos pat tad, kad valsts glābēji padodas

© bezvēsts.lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) ir 5 brigādes, kuras spēj veikt zemūdens glābšanas un meklēšanas darbus. Viena brigāde atrodas Rīgā un vēl četras katrā no novadiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Turpretī brīvprātīgie glābēji uz notikuma vietu brauc no visām Latvijas malām, viņus vieno misijas apziņa, ka jādara viss, lai tuviniekiem būtu iepēja guldīt zemes klēpī aizgājēju.

Novembrī Latviju pāršalca divas traģiskas vēstis - Rušonu ezerā Latgalē noslīka makšķernieks, bet Dūņezerā noslīka un dzelmē pazuda 2 makšķernieki.

bezvēsts.lv

"VUGD ziņo, ka glābēji Rušonu ezerā strādāja 7 dienas, katru dienu no 6 līdz 7 stundām, un noslīkušo makšķernieku neatrada. Turpretī Dūņezerā glābējiem izdevās atrast vienu no diviem noslīkušiem makšķerniekiem. Otru Dūņezerā noslīkušo, kā arī Rušona ezerā dzīvību zaudējušo makšķernieku atrada brīvprātīgie, kad glābēji jau bija devušies prom," teikts sižetā.

Facebook.com/bezvests.lv

Brīvprātīgo organizācija "bezvests.lv" turpina meklēšanas darbus arī tad, kad valsts iestādes jau padevušās. Brīvprātīgajiem nereti ir daudz labāks aprīkojums nekā VUGD pārstāvjiem.

Guntis Skrodelis, brīvprātīgais, kinologs stāsta: "Smejamies, ka mums ir neierobežots finansējums, jeb tik daudz, cik paši esam gatavi ieguldīt. Mēs apmācām suņus, lai meklētu slīcējus. Tāpat mūs atbalsta arī dažādi uzņēmumi, kuri palīdz ar tehniku, aprīkojumu."

bezvests.lv

Jāpiebilst, ka brīvprātīgie nesaņem finansējumu no Valsts vai pašvaldības iestādēm.

Avots: skaties.lv