Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS. Ārstēšanas metodes un zāles, ko Latvija var atļauties, Valteram nepalīdz

© Ingrīda Punka

Mūziķis un TV raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs (30) apdarījis darbus, noslēgusies arī šīs sezonas koncertturneja «Dod, Dieviņi!», un nu viņš var posties lidojumam uz Vāciju. Beidzot sagaidījis arī atbildi no Berlīnes «Charité» klīnikas, kas viņu uzņems 14. decembra rītā.

LTV raidījumam «Panorāma» Valters Frīdenbergs izstāstījis, ar kādām domām un cerībām dodas ārstēties uz Berlīni. Vācu ārsti ir noteikuši, ka mūziķim «Charité» klīnikā jau 14. decembrī sāksies izmeklējumi, kas ietver arī operāciju, pārbaudes un atlabšanu, kas var ilgt desmit dienas vai pat ilgāk.

Beidzamajā laikā Valters bija atteicies no zālēm un ķīmijterapijas, kas tikai vēl vairāk sagrautu imunitāti. Valters neslēpj, ka ir gan labās, gan sliktās dienas, kad ir vairāk un kad mazāk spēka. Bieži vien gulēt izdodas tikai pāris stundas.

Valtera lēmumu doties uz Berlīnes klīniku atzinīgi novērtējusi arī viņa ķīmijterapeite, jo ārstēšanas metodes un zāles, ko Latvija var atļauties, mūziķim nepalīdz. Savukārt «Charité» klīnikā katram pacientam esot daudz personiskāka pieeja. Viena no būtiskākajām lietām ir izmeklējumi, lai saprastu, vai vēzis ir iedzimts, vai dzīves laikā iegūts, un līdz ar to arī atšķirsies ārstniecības metodes. Turklāt Berlīnes klīnikā strādā arī ārsti no Latvijas, kas ir gatavi sniegt palīdzīgu roku Valteram.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv