Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Rīdzinieki Ģertrūdes ielā ceļ trauksmi: Mēs varam uzsprāgt

© F64

Rīgā, Ģertrūdes ielas namā dzīvojošie ceļ trauksmi – saistībā ar pirotehnikas veikala atvēršanu viņu dzīvībai var draudēt briesmas, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Vietējie iedzīvotāji pauž bažas, ka dzīvot mājā, kurā atrodas viegli uzliesmojamā pirotehnika, nemaz nav droši, vēl vairāk - tas ir pat bīstami.

“Ja kaut kas notiks un uzsprāgs kaut viena no tās pirotehnikas lietām, tad aizies visas gaisā un sabruks tā māja. Tā māja jau nav jauna. Neviens mūsu viedokli nav prasījis. Tikai aplinkus uzzinājām par to veikalu. Vienā dienā varam palikt zem drupām, bez mājas!” sašutusi iedzīvotāja Ildze.

Ģertrūdes ielas 55. nama iedzīvotāji norāda, ka nams ir vecs, elektroizolācija neesot no labākajām. Bažījas, kas notiks, ja kādā no mājas daļām izcelsies ugunsgrēks un liesmas sasniegs pirotehnikas izstrādājumus.

“Dzīvojamā mājā, pagrabā uztaisīs bumbu! Gāzīsies nevis no augšas, bet no apakšas!” neizpratnē ir Ildze.

F64

Jāpiebilst, ka vietējo bažas ir īpaši aktuālas pēc tā dēvētās Saulkrastu traģēdijas, kad privātmājā, sprāgstot nelegāli uzglabātai pirotehnikai, gāja bojā pieci cilvēki, visi vienas ģimenes locekļi.