Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini, kur ir apgrūtināti braukšanas apstākļi

© F64

Šorīt sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem vietām Kurzemē un dažviet uz reģionālajiem autoceļiem arī Vidzemē, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Patlaban braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināti uz Liepājas šosejas (A9) no Anneniekiem līdz Skrundai un Ventspils šosejas (A10) posmā Kūdra - Usma.

Uz reģionālajiem autoceļiem sniega un apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana ir Dobeles, Kuldīgas, Limbažu, Saldus, Talsu, Tukuma, Valmieras un Ventspils apkārtnē.

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 61 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienība.

Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām, atgādina "Latvijas Valsts ceļi". Autovadītāji tiek aicināti būt īpaši uzmanīgi, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.