Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Rātslaukumā iedegs egli un atklās festivālu "Ziemassvētku egļu ceļš"

© F64

Šodien plkst.17 Rātslaukumā tiks prezentēts vides mākslas objekts "Egle", līdz ar ko tiks atklāts arī 8.vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš", informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

Pasākuma laikā tiks iedegta arī Rātslaukuma Ziemassvētku egle un apmeklētājus priecēs seno deju grupa "Ballare", ritma apvienība "Pulsa efekts", flautiste Ieva Rūtentāle un uguns žonglieri "Soul of Flames", bet pasākuma vadītājs būs Artūrs Krūzkops.

Vides mākslas objekts "Egle" tapis kā "Rietumu bankas labdarības fonda" rīkotā konkursa uzvarētāja projekts un tā mērķis ir veicināt Rīgas, kā Ziemassvētku egles rašanās vietas atpazīstamību rīdzinieku un pilsētas viesu vidū.

Festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš" izpelnījies gan pašmāju, gan ārvalstu iedzīvotāju interesi un atzinību. "Par to liecina vairāku ārvalstu preses izdevumu un tūrismu ceļvežu veidotāju interese iepazīstināt savu mērķauditoriju ar Rīgā svētku laikā izvietotajiem festivāla objektiem un festivāla iekļaušana izdevuma "Skyward" tūristu apskates objektu sadaļā "Word Topics", kā arī itāļu žurnālā "IO Donna", kurā apkopota informācija par pasaulē vispārsteidzošākajām Ziemassvētku eglēm," norāda Vilde.

Šogad festivālā būs apskatāms kopumā 41 mākslinieku, radošo industriju pārstāvju un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu veidots vides objekts.

Festivāla laikā Rīgā būs redzami gan šogad, gan iepriekšējos gados tapušie darbi.

Festivāls norisināsies no 8.decembra līdz 14.janvārim.