Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ar īpašu pasākumu ciklu LU Botāniskajā dārzā aicina sagatavoties Ziemassvētkiem

© facebook.com/ Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs

Četras nedēļas nogales, no 3. līdz 23.decembrim, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā norisināsies pasākumu programma "Ziemas saulgriežu ceļš", kas ar radošajām darbnīcām, lekcijām, meistarklasēm, tirdziņu un koncertiem dos iespēju gan materiāli, gan garīgi sagatavoties Ziemassvētkiem.

Ziemas saulgriežu maģija slēpjas grūti aptveramajā spējā gada tumšākajā laikā likt iemirdzēties gaismai, mieram un harmonijai. Ziemassvētki ir gada harmoniskākais laiks. Šogad LU Botāniskais dārzs to atzīmēs ar īpašu pasākumu ciklu "Ziemas saulgriežu ceļš", visa mēneša garumā aicinot gatavoties svētku svinēšanai un smelties enerģiju no dabas ziemīgajā LU Botāniskajā dārzā.

Cikla "Ziemas saulgriežu ceļš" pasākumu programma aizsāksies svētdien, 3. decembrī, kad Palmu mājas vestibilā no plkst. 11.00 līdz 14.00 norisināsies adventes vainagu veidošanas meistarklase. Pēc meistarklases, plkst. 14.00, visi interesenti aicināti uz interaktīvu lekciju "Ziemassvētku garša", kurā sertificēta farmaceite un ārstniecības augu pazinēja Anita Liberte iepazīstinās ar tik pazīstamo Ziemassvētku garšvielu izcelšanos un īpašībām, kā arī sniegs padomus Ziemassvētku sīrupu un liķieru gatavošanā mājas apstākļos.

Sestdien, 9.decembrī, no plkst. 11.00 līdz 14.00 visi interesenti aicināti uz enerģētisko svētku dekoru - puzuru, veidošanas meistarklasi, kam sekos Guntas Saules vadīta lekcija par ziemas saulgriežiem latviešu folklorā. Lekciju stāstīto ilustrēs muzikāli folkloras kopas priekšnesumi. Lekcijas sākums plkst. 14.00.

Sestdien, 16.decembrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 norisināsies Ziemassvētku tirdziņš, kurā latviešu amatnieki, dizaineri un pārtikas ražotāji piedāvās iegādāties gan dāvanas mīļajiem, gan gardumus svētku galdam, gan Ziemassvētku dekorus mājokļa rotāšanai un vēl daudzus citus kvalitatīvus produktus. Tirdziņu noslēgs jauktā kora "Aura" koncerts plkst. 15.00.

Ziemassvētku pasākumu cikla izskaņā, sestdien, 23.decembrī, plkst. 12.00 LU Botāniskā dārza Palmu mājā koncertu sniegs Emiļa Melngaiļa Liepājas Zvanu ansamblis "Campanella" Astras Ziemeles vadībā.

Ieeja uz visiem pasākumiem bez maksas. Seko līdzi jaunumiem LU Botāniskā dārza tīmekļa vietnē vai Facebook lapā. Dalība adventes vainagu un puzuru veidošanas meistarklasēs ar iepriekšēju pieteikšanos, rakstot uz karlina.engere@lu.lv. Uz adventes vainagu meistarklasi jau pieteicies maksimālais dalībnieku skaits. Pieteikšanās uz puzuru veidošanas darbnīcu sāksies 4. decembrī.

"Ziemas saulgriežu ceļš" pasākumu programmu LU Botāniskajā dārzā īsteno ar Rīgas domes, Rīgas domes Izglītības un kultūras departamenta finansiālu atbalstu.