Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Lietavu izskalotā Siguldas gājēju serpentīna remontdarbi izmaksās 28 500 eiro

© Publicitātes foto

Siguldas gājēju serpentīna lietavu izskalotā posma remontdarbi izmaksās 28 560 eiro, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes komunikācijas speciāliste Maija Rēna.

Viņa skaidroja, ka šajā summā iekļauta koka tiltiņa balstu stiprināšana un līmeņošana, pakāpienu izbūve, esošā seguma betona apmaļu un tekņu nojaukšana nogruvuma zonā, jaunu ūdens novadu izbūve, nogāzes nostiprināšana un gājēju ceļa seguma atjaunošana.

"Patlaban DAP risina jautājumu par finansējumu defektu labošanai no apdrošināšanas, tālāk plānots izsludināt konkursu būvniekiem, bet pašus darbus veikt pavasarī, kad tam būs piemēroti klimatiskie apstākļi," sacīja Rēna.

Taujāta par iepirkuma izsludināšanas datumu, Rēna atbildēja, ka pašlaik precīzs datums vēl nav zināms. Pēc viņas teiktā, iepirkuma izsludināšana garumā vilkta netikšot, jo gājēju serpentīns ir ļoti nozīmīgs Siguldas pilsētas infrastruktūras objekts.

Kā ziņots, Siguldas gājēju serpentīna lietavu radītie bojājumi tā būvnieku SIA "Ventars" bezdarbības rezultātā kļuvuši vēl lielāki, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) komunikācijas speciāliste Maija Rēna.

Publicitātes foto

Viņa skaidroja, ka, neraugoties uz vairākkārtīgiem DAP pieprasījumiem veikt garantijas labojumus Siguldas gājēju serpentīna posmā no Svētku laukuma līdz Gaujas tiltam, SIA "Ventars" līdz šai nedēļai darbu nav sācis, līdz ar ko, vēlāku lietavu rezultātā bojājumi kļuvuši vēl ievērojamāki.

Jau vēstīts, ka stipro lietavu rezultātā septembrī tika izskalots posms jaunajā Siguldas gājēju serpentīnā, aģentūru LETA informēja Rēna.

Saskaņā ar noslēgto līgumu starp DAP un SIA "Ventars", noteiktā garantijas termiņa laikā būvniekam uz sava rēķina bija jānodrošina takas seguma iesēdumu, nogāžu nostiprināšanas defektu, norobežojumu un koka laipu deformācijas, kā arī notekūdeņu sistēmas izskalojumu novēršana.

Šī gan nav pirmā reize, kad jaunajā serpentīna ceļā veidojušies bojājumi. "Jau neilgi pēc jaunizbūvētā ceļa nodošanas ekspluatācijā DAP konstatēja objekta projektētāja un būvnieka pieļautās kļūdas, par ko saskaņā ar līguma nosacījumiem būvdarbu veicējam tika sagatavots apsekošanas un defektu noteikšanas akts," skaidroja Rēna.