Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Kučinskim nav bažu, ka prezidents varētu atgriezt parlamentam kādu no budžeta likumiem

© Kaspars Krafts/ F64 Photo Agency

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) neprognozē, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis varētu nodot Saeimai otrreizējai caurlūkošanai kādu no budžeta likumiem.

Premjers žurnālistiem sacīja, ka vakar iknedēļas tikšanās laikā pārrunājis ar Vējoni arī budžeta jautājumus, kā arī informējis par jaunākiem jautājumiem, kuros panākta vienošanās. Pēc šis sarunas valdības vadītājam nav bažu, ka prezidents varētu atgriezt parlamentam kādu no budžeta likumiem.

Iepriekšējā gada prezidents nodeva Saeimai otrreizējai caurlūkošanai grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas bija pieņemti kopā ar budžetu. Līdz šim gadījumi, kad Saeimai tiek atgriezti ar budžetu saistītie likumi, bija diezgan reti.

Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Kā ziņots, Saeima šodien pieņēma nākamā gada valsts budžetu, kurā ieņēmumi plānoti 8,75 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi - 8,95 miljardu eiro apmērā. Nākamā gada budžetā lielākais līdzekļu pieaugums ir paredzēts veselības aprūpei, savukārt aizsardzības jomas budžets sasniegs NATO prasītos 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Nākamgad budžeta ieņēmumi plānoti par aptuveni 725 miljoniem eiro lielāki nekā pērn, bet izdevumi par aptuveni 624,8 miljoniem eiro lielāki.

Saeima ar budžetu saistītos likumus sāka vērtēt trešdien, bet turpināja šodien.