Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pāvests Francisks brauks uz Latviju [papildināts]

© EPA/ SCANPIX

Pāvests Francisks Baltijas valstu simtgades gadā plāno apmeklēt trīs Baltijas valstis, tajā skaitā arī Latviju, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Savukārt, pēc Igaunijas prezidenta preses dienesta sniegtajām ziņām, vizīte varētu notikt septembra otrajā pusē.

"Pēc mūsu rīcībā esošajām ziņām, vizīte var notikt no 16.septembra līdz 18.septembrim," ziņu aģentūrai BNS sacīja Igaunijas prezidentes preses sekretārs Tāvi Linnamē.

Latvijas Ārlietu ministrijā aģentūrai LETA skaidroja, ka pāvests ir uzaicināts apmeklēt vizītē Latviju 2018.gadā un saskaņā ar tradīciju oficiāls apstiprinājums šādām vizītēm tiek sniegts pēc tam, kad puses to ir saskaņojušas.

"Pāvests ir paudis savu ieinteresētību viesoties Baltijas valstīs. Ceram, ka pāvests Latvijā viesosies nākamgad," norādīja ministrijā.

Jau ziņots, ka uzaicinājumu pāvestam apmeklēt Latviju izteicis gan Valsts prezidents Raimonds Vējonis, gan Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Trešdien Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites preses pārstāve Daiva Ulbinaite apstiprināja, ka pāvests nākamgad apciemos Lietuvu.

"Pāvesta Franciska vizīte plānota nākamā gada rudenī," viņa norādījusi, piebilstot, ka Vatikāns tuvākajā laikā varētu paziņot precīzu vizītes laiku un statusu.

Romas katoļu baznīcas galva Baltijas valstis apmeklējis tikai vienreiz - 1993.gada septembrī, kad te vizītē ieradās pāvests Jānis Pāvils II.