Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ādažos pensionārs atkailina dzimumorgānu mazas meitenes priekšā

© F64

Pagājušajā nedēļā Valsts policija saņēma informāciju par nenoskaidrotu vīrieti, kurš Ādažos atkailinājis dzimumorgānus desmit gadu vecas meitenes klātbūtnē. Veicot izmeklēšanas darbības, policisti noskaidroja iespējamo vainīgo - 1948. gadā dzimušu vīrieti, un viņu aizturēja. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess. Policija šobrīd pārbauda aizdomās turētā vīrieša iespējamu saistību ar citiem noziegumiem pret nepilngadīgajiem.

15. novembra pievakarē Valsts policija saņēma informāciju no Ādažu pašvaldības policijas par to, ka Ādažos kāds pensionārs, iespējams, atkailinājis savus dzimumorgānus nejaušas garāmgājējas - desmit gadu vecas meitenes, klātbūtnē.

Noskaidrojot precīzāk notikušā apstākļus, policisti ieguva informāciju, ka meitene šajā pašā dienā ap pusdienas laiku pēc mācībām skolā vienatnē gājusi uz netālu esošo dzīvesvietu. Kad viņa devās pāri Gaujas tiltam, pretī nāca nepazīstams vīrietis. Svešinieks atvēra mēteli, atsedzot savus dzimumorgānus. Par notikušo meitene pēc dažām stundām izstāstīja mātei, kura informēja pašvaldības policiju.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām uzsāka minētā nozieguma izmeklēšanu. Tās laikā tika pārbaudītas personas, kuras atbilst noziedznieka aprakstam. Izmeklēšanas rezultātā policisti noskaidroja, ka noziegumu, visticamāk, izdarījis 1948. gadā dzimis vietējais iedzīvotājs. 17. novembrī policisti aizdomās turēto personu Ādažos aizturēja.

Jāpiemin, ka šis vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, policisti atsavināja viņa portatīvo datoru un mobilo telefonu. Tāpat atsavināts apģērbs, kurā vīrietis veicis noziedzīgo nodarījumu.

Policistu rīcībā esošā informācija liecina, ka par šo noziegumu aizdomās turētais vīrietis, iespējams, izdarījis arī citus līdzīgus noziegumus pret mazgadīgajiem, un šī informācija šobrīd tiek pārbaudīta.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 162. panta otrās daļas - par pavešanu netiklībā, ja tas izdarīts ar mazgadīgo. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem.

Tiesa atteica aizdomās turētajam piemērot drošības līdzekli apcietinājumu, tāpēc viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.