Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Valdība atļauj ierēdnim strādāt divās ministrijās

© F64

Valdība šodien Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra amatā pārcēla bijušo Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāra vietnieku Aivaru Lapiņu.

"Veselības jomā ir daudz kas uzlabojams un risinājumus iespējams rast, strādājot komandā, uzklausot, izprotot lēmumu ietekmi, atrodot situācijai atbilstošākos risinājumus ar skatu nākotnē un rūpējoties par pašu galveno: cilvēka veselību un kvalitatīvu veselības aprūpi," stājoties amatā, paziņojis Lapiņš.

VM izvērtējusi ZM Starptautisko lietu un stratēģijas analīzes departamenta Eiropas Savienības lietu nodaļas vadītāja vietnieka-nozares padomnieka Lapiņa profesionālo pieredzi un uzskata par lietderīgu viņa iecelšanu ministrijas valsts sekretāra amatā.

Kā norāda VM, Lapiņam ir valsts sekretāra amatam atbilstoša izglītība un ilggadēja darba pieredze valsts pārvaldē, kā arī nozīmīga pieredze pārstāvot valsts intereses starptautiskās institūcijās, vadītprasmes un praktiskā darba pieredze tādu jautājumu risināšanā, kas attiecas uz organizācijas procesu attīstību, stratēģisko jautājumu īstenošanu.

Tāpat šodien Ministru kabinets atļāva Lapiņam savienot amatus VM un ZM, un plānots, ka Lapiņš darbus ministrijās savienos līdz šā gada 31.decembrim.

"Nozares padomnieka amatā kopsakarā ar VM valsts sekretāra amata pienākumiem, secināms, ka minēto amatu savienošana interešu konfliktu nerada, kā arī nav pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām un nekaitēs valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai," norādīja VM. Kā aģentūrai LETA pagājušajā nedēļā apgalvoja Lapiņš, viņš pagaidām nav informēts par to, kā notiks amatu apvienošana.

Kā liecina publicētā informācija Valsts amatpersonu deklarācijā par 2016.gadu, Lapiņš par darbu ZM pērn saņēma 86 730 eiro, savukārt kā liecina VM publiskotā informācija valsts sekretāra alga ir 2441 eiro mēnesī, proti, 29 292 eiro gadā, tātad amatpersonai, strādājot tikai VM, gaidāms būtisks ienākumu samazinājums.

Lapiņam pērn deklarācijā norādītas parādsaistības 151 000 eiro apmērā. Viņam pieder divi īpašumi - viens atrodas Ikšķiles novadā, bet otrs - Engures novadā. Tāpat pērn Lapiņš deklarējis ienākumus no dzīvokļa pārdošanas 36 000 eiro apmērā.