Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Vairāk nekā trešdaļa iedzīvotāju Ziemassvētku dāvanas pērk pēdējā brīdī

© f64

Vairāk nekā trešdaļa iedzīvotāju dāvanas sarūpē pēdējā brīdī, bet kā kārotākā dāvana tiek norādīts ceļojums, par veikto iedzīvotāju aptauju informēja veikala "Debenhams" pārstāvji.

Aptaujā secināts, ka Ziemassvētku dāvanu sarūpēšanu 40% vīriešu un 33% sieviešu atstāj uz pēdējo brīdi, iegādājoties dāvanas nedēļu pirms svētkiem. Tāpat aptaujas dati rāda, ka tikai neliela daļa jeb 13% Latvijas iedzīvotāju par dāvanu sarūpēšanu domā laicīgi - vismaz mēnesi pirms svētkiem.

"Debenhams Latvia" valdes loceklis Ivars Plaudis-Lasmanis stāstīja, ka Latvijas pircēju paradumi ir nemainīgi, jo pārsvarā visas dāvanas tiek iegādātas veikalos un Ziemassvētku tirdziņos.

"Taču esam novērojuši, ka aizvien biežāk iedzīvotāji izmanto ārvalstu mājaslapu sniegtās priekšrocības, jo tās piedāvā plašāku sortimentu un lētākas preces, kā arī iespēju preces pasūtīt uz sev izdevīgāko adresi. Lai arī interneta veikalu popularitāte nemitīgi pieaug, Latvijas iedzīvotāji tiešsaistē iegādājas salīdzinoši nelielu skaitu Ziemassvētku dāvanu, jo pastāv risks iegādātās preces nesaņemt laikus," atzina Plaudis-Lasmanis.

Tāpat aptaujā secināts, ka katrs piektais respondents Ziemassvētkos dāvanā vēlētos saņemt ceļojumu. Sievietes salīdzinājumā ar vīriešiem biežāk vēlētos saņemt kosmētiku un smaržas, savukārt vīrieši sapņo, ka Ziemassvētkos varētu saņemt jaunu automašīnu.

Par praktiskākajām dāvanām respondenti atzina dāvanu kartes un dažādu pasākumu biļetes, bet par vissirsnīgākajām dāvanām - personīgas, dāvinātāja gatavotas lietas.

"Debenhams" aptauju veica šā gada novembrī "Norstat" interneta vietnē, kopumā aptaujājot 1000 respondentu no visas Latvijas.