Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Uzmanies: Internetveikals Latvijā maldina pircējus

© f64

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) piemērojis 5000 eiro sodu negodprātīgam internetveikala komersantam IK "Vipmode", liecina publicētais paziņojums PTAC mājaslapā.

Tāpat PTAC noteicis pienākumu nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi.

Kā liecina PTAC apkopotā informācija, laika periodā no 2017.gada 29.marta līdz 2017.gada 27.septembrim PTAC kopumā ir saņēmis astoņus patērētāju iesniegumus par komersanta īstenoto komercpraksi, no kuriem četros gadījumos patērētāju sūdzību risināšanā ir rasts patērētājiem pozitīvs risinājums, trīs iesniegumu gadījumos patērētājiem sniegts skaidrojums, savukārt viens iesniegums joprojām ir izskatīšanas stadijā.

PTAC konstatēja, ka komersants nav veicis patērētāju pasūtīto preču piegādi noteiktā termiņā, tai skaitā solot piegādāt preci papildus termiņā, bet to neizpildot, kā arī nav ievērojis normatīvajos aktos noteikto patērētāja samaksātās naudas summas atmaksas termiņu gadījumos, kad patērētāji izmanto atteikuma tiesības, vai gadījumos, kad patērētāji vienpusēji atkāpjas no noslēgtā līguma tādēļ, ka nav veikta preces piegāde.

Turklāt no patērētāju sūdzībām izriet, ka ar konkrēto komersantu nav iespējams sazināties saistībā ar noslēgtajiem līgumiem.

Kā secināts PTAC lēmumā, komersanta komercprakse ir vērtējama kā maldinoša, jo patērētājam sniegtā informācija jebkādā veidā, tostarp vispārējās pasniegšanas ziņā maldina vai varētu maldināt patērētājus un tās ietekmē tiek vai var tikt negatīvi ietekmēti patērētāju lēmumi par rīcību saistībā ar darījumu.

Lēmums par soda piemērošanu un negodīgas komercprakses pieņemts 27.oktobrī.

Ar IK "Vipmode" pārstāvjiem nav izdevies sazināties. Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmums ir bāzēts Jēkabpilī, tā īpašnieks ir Arvis Kaņeps. "Vipmode" dibināta 2013.gadā, taču par darbību šo gadu laikā finanšu pārskati nav iesniegti.