Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Līdz pat decembra beigām "Vienotības" frakciju Saeimā vadīs Āboltiņa

© Kaspars Krafts/ F64 Photo Agency

"Vienotības" Saeimas frakcijas vadība mainīsies 21.decembrī, informēja partijas pārstāvji.

Līdz ar to "Vienotības" frakciju turpina vadīt Solvita Āboltiņa, kuru partijas valde iepriekš lēmusi izslēgt no partijas.

"Ir noslēgušās politiskās konsultācijas ar visām "Vienotības" sadarbības partijām, kas pārstāvētas Saeimas frakcijā, un panākta vienošanās, ka frakcijas vadības maiņa notiks līdz ar Saeimas rudens sesijas beigām 21.decembrī," norāda partijas valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Ašeradens atzinīgi vērtē sarunas gan ar partijas biedriem, gan politiskajiem partneriem, novērtējot tās kā konstruktīvas un vērstas uz stabilu sadarbību līdz 12.Saeimas pilnvaru termiņa beigām.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

"Saeimai ir savs konkrēts darba cikls un tradīcijas, tādēļ ar deputātiem, kuri parlamentā ievēlēti no "Vienotības" saraksta un strādā frakcijā, esam vienojušies, ka frakcijas vadības maiņu vislabāk būtu veikt pēc rudens sesijas," uzsver Ašeradens.

Politiskajās konsultācijās partijas valdes priekšsēdētājs esot saņēmis atbalstu "Vienotības" valdes lēmumam ieteikt frakcijai virzīt Saeimas deputātu Hosamu Abu Meri par frakcijas vadītāju.

Politisko konsultāciju laikā diskutēts par frakcijas kopējiem darbības principiem, mērķtiecīgu un saliedētu darbu, iesaistot visus "Vienotības" frakcijā strādājošos Saeimas deputātus, aģentūru LETA informēja partijā.

Kā ziņots, "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja amatam plāno virzīt šī politiskā spēka pārstāvjus, bet vietnieku amatus varētu uzticēt reģionu pārstāvjiem un "Kustības "Par!"" deputātiem.

Pašlaik "Vienotības" frakcijā no 22 deputātiem tikai desmit ir partijas biedri. Lai līdzsvarotu dažādās vēlmes ar "Vienotības" interesēm, partijas valdes priekšsēdētājs Ašeradens tiekas ar frakcijā pārstāvēto partiju politiķiem.

"Vienotības" valde no partijas izslēdza Āboltiņu, līdz ar to "Vienotības" Saeimas frakcijai būs jālemj par jaunu priekšsēdētāju. Partijas valde šim amatam rekomendējusi deputātu Hosamu Abu Meri.