Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Zatlers ar sievu par valsts naudu brauc uz Austrāliju

© F64

Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu devies mēnesi ilgā Latvijas valsts dzimšanas dienas ceļojumā uz Austrāliju, raksta "Kasjauns.lv".

Daļēji viņu lidojumu uz zaļo kontinentu apmaksājusi Kultūras ministrija, kura piešķīrusi 2000 eiro Latviešu apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē (LAAJ) 18. novembra pasākumu organizēšanai.

F64

Teju 10 000 eiro Zatleru vizītei atvēlējuši arī Austrālijas latvieši.

Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale paskaidroja, ka Zatlers uz Austrāliju pastarpināti devies par valsts naudu, kuru ministrija piešķīrusi Austrālijas un Jaunzēlandes latviešu 18. novembra svinību rīkošanai.

Latvijas Kultūras ministrija sniedza atbalstu 1782 eiro apmērā, bet tas ir tikai atbalsts Zatlera kunga lidojumam uz Austrāliju. Zatlera kundzes izmaksas sedz Zatleri paši.

Kopējās izmaksas Austrālijas vizītei ir 6852 eiro, un tas neieskaita trīs viesnīcas, par kurām maksā LAAJ. Zatlera kungs un kundze galvenokārt paliek pie tautiešiem mājās. Visu transportu, ēdināšanu un tā tālāk sedz Austrālijas latvieši.

Kultūras ministrijas atbalsts ir 1782 eiro, bet Austrālijas latviešu līdzfinansējums kopumā sasniedz tuvu pie 10 000 eiro.