Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ventspilī apledojuma dēļ apgrūtināta satiksme; citur apstākļi apmierinoši

© Gints Ivuškāns

Mainīgu laika apstākļu dēļ šorīt Ventspils apkārtnē vietām apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts reģionālajiem autoceļiem, tikmēr pārējā Latvijā braukšanas apstākļi pagaidām ir apmierinoši, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Slidenie ceļa posmi tiek apstrādāti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos ir iesaistītas 11 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Vienlaikus LVC atgādina, ka starpsezonā autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem uz ceļa, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī jāievēro droša distance starp vienā virzienā braucošiem transportlīdzekļiem.

Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir gluži neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai, sākot veikt manevrus, tāpēc tiem nevajadzētu būt straujiem.

Īpaši īsā laikā apledojums var veidoties uz autoceļiem, kas ved cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem, brīdina LVC.