Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS. Saulkrastu traģēdija: Kulakovs netic izmeklēšanas rezultātiem

© Ingrīda Punka

4. novembrī Vecrīgā, Svētās Ģimenes mājā Klostera ielā 5–7, pēc atvadu ceremonijas Rīgas krematorijā, izskanēja grupas «Pērkons» piemiņas koncerts, kas bija veltīts mūžībā aizsauktajam pirotehniķim Ilmāram Āboliņam un viņa ģimenei.

«Šis koncerts bija mūsu pašu sarīkota iniciatīva, kas bija par godu Ilmāram un viņa ģimenei. Pēdējā dziesma «Neatvadīsimies» bija savulaik sacerēta dzejniekam Klāvam Elsbergam, kuras pirmatskaņojums notika kapličā, tā tika uzrakstīta naktī, kad viņš traģiski gāja bojā. Neesmu kontaktējies ar Ilmāra palikušajiem bērniem. Varbūt Māris Students ir, jo viņš uzaicināja savulaik Ilmāru par skaņu režisoru, kas viņam bija hobijs.

Ingrīda Punka

Ilmārs bija ļoti precīzs, tādēļ izslēdzu to, ka tas bijis nelaimes gadījums. Bet, kas to varēja izdarīt, man arī nav ne jausmas. Šķiet, ka arī ar konkurentiem viņš sadzīvoja ļoti labi. Viņš bija ļoti liels perfekcionists un visu darīja ļoti atbildīgi. Arī lielākā daļa munīcijas krājumu glabājās angārā.

Vienīgā versija, kas ir izkristalizējusies, ka notikušais ir terorakts bandītu stilā. Kamēr Ilmārs bija Maskavā, mājās varēja tikt ievietots lieljaudas spridzeklis cilindrā, lai novirzītu sprādzienu uz mežu, kas parāva kārbas piemājas lietošanai, kuras parasti ir pilnīgi drošas, ja iepakojums nav bojāts un uguns nepiekļūst pie degļa. Raķetes varēja izraisīt nelielus sprādzienus mājās, bet ne tik lielus postījumus,» pēc piemiņas koncerta un atvadīšanās no Āboliņa ģimenes Rīgas krematorijā pastāstīja Juris Kulakovs.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv