Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

PATVERSME: Gaidāma haskiju izsole

© Publicitātes foto

Novembris atnāca ar ziņu par kārtējo māju, kurā suņi tiek turēti nepiemērotos apstākļos – šoreiz tie bija Haskiju parka iemītnieki no Ventspils puses.

Pārtikas un veterinārais dienests steidza dzīvniekus no šīs vietas izņemt un nogādāt patversmē. Līdz ar ziņu par kārtējiem nomocītajiem dzīvniekiem plašsaziņas līdzekļos ļaužu masas zibenīgi sāka interesēties par iespēju suņus iegūt savā īpašumā.

Visticamāk, lielā interese saistīta ar izskanējušo faktu par šķirnes suņiem. Sibīrijas haskiji! Pieredze liecina, ka masu histērijas raisītu interesi nekad nav izpelnījušies parasti krancīši.

Tad nu informācija interesentiem. Dzīvnieki tuvāko nedēļu laikā tiks nodoti, ja tā var teikt, realizācijā, līdz ar to ikviens gribētājs varēs mēģināt suņus iegūt savā īpašumā. Nāksies tikai piedalīties Valsts nodrošinājuma aģentūras rīkotajā izsolē. Bet, kamēr vēl izsole tiek gatavota, potenciālie saimnieki tiek gaidīti Ķekavas dzīvnieku patversmē Mežavairogi (tikai tās darba laikā!), lai iepazītos ar suņiem. Visticamāk, izlasot nākamo teikumu, daļa no pāraktīvajiem haskiju kārotājiem interesi zaudēs: visi dzīvnieki uz izsoles brīdi būs sterilizēti, vakcinēti, apzīmēti ar mikročipu.