Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

NOSKATIES: Šādus sveicienus Latvija sūta kaimiņiem simtgadē

© Ekrānšāviņš no video

Trešdien, 8.novembrī Latvijas institūts svinīgi prezentēja trīs īpašus videoklipus - sveicienus Igaunijai, Lietuvai un Somijai viņu valstu simtgadēs. Iedzīvotāji, uzņēmumi un iestādes tiek aicinātas izmantot šos klipus, lai sociālajos tīklos un citos komunikācijas kanālos draugiem un sadarbības partneriem kaimiņvalstīs nosūtītu Latvijas sveicienus lielajos svētkos. Video pieejami gan mājas lapā latvia.eu/videos, gan Latvijas institūta sociālajos tīklos.

“Draudzīgas kaimiņu attiecības visos laikos ir bijušas svarīgas. Šobrīd, kad tuvojas Baltijas valstu un Somijas simtgades, mums katram ir iespēja kļūt par šī īpašā video sveiciena vēstnešiem, sūtot tos draugiem, radiem paziņām un partneriem kaimiņvalstīs - vai arī jebkur citur pasaulē, kur viņi šobrīd atrodas. Pateiksim viņiem paldies par līdzās noieto simtgades ceļu!” pauž Latvijas institūta direktore Aiva Rozenberga.

Pasākumā video sveicieni simboliski tika pasniegti Lietuvas, Igaunijas un Somijas vēstniecībām, igauņu un lietuviešu kopienām un vidusskolām Latvijā, kā arī tika sacīti paldies vārdi visiem LV100 reģionālajiem koordinatoriem, kas palīdzēja akcijas organizēšanā.

Pirmo personīgo sveicienu saviem draugiem Igaunijā no sava Facebook konta pasākumā nosūtīja Toms Dzērve no Siguldas, kurš pats piedalījās video tapšanā, lidojot ar “Zērgli” pāri Gaujas senlejai.

Šos video kaimiņvalstīs izplatīs arī Latvijas vēstniecības, tos demonstrēs dažādos Baltijas valstu un Somijas simtgades svinību pasākumos, universitātēs, biedrībās, apvienībās, pašvaldībās, folkloras kopās u.c. Tāpat tie ceļos sociālajos tīklos gan caur LI, gan LI sadarbības partneru kontiem, tiks rādīti dažādos pasākumos, kalpojot ne tikai kā sirsnīgs sveiciens kaimiņiem, bet arī kā vispārīgs Latviju reprezentējošs materiāls simtgades svinību periodā.

10.novembrī video sveicieni Lietuvai un Igaunijai tiks demonstrēti Baltijas Asamblejas sesijas laikā, kur šos apsveikumus redzēs gan parlamentu priekšsēdētāji, gan ārlietu ministri, kā arī deputāti un starptautiskie viesi.

Jau šodien sveiciens Igaunijai publiskots LI uzturētajā valsts oficiālajā Facebook kontā angļu valodā If you like Latvia, Latvia likes you. Pārējie klipi pieejami valsts oficiālajā mājas lapā angļu valodā latvia.eu un LI sociālajos tīklos.

Kā jau iepriekš ziņots, šā gada 23.augustā iedzīvotāji Latvijas institūta rīkotajā akcijā “Baltijas simtgades ceļš” no rokas rokā nogādāja īpašas kūkas kā sveicienu gaidāmajās Lietuvas, Igaunijas un Somijas simtgadēs. Sveiciens no rokas rokā tika nogādāts ar BMX un šosejas riteņiem, seniem spēkratiem, motocikliem, automašīnām, traktoru, SUP dēļiem, kā arī ar dziesmām un dejām. Kūkas pēc vairāk nekā simt gadus senas, paaudzes paaudzē nodotas, no vecmāmiņas mantotas receptes bija gatavojusi pazīstamā gardumu meistare Liene Zemīte.

Tautas sveiciena neparastais ceļojums pa Baltijas ceļa maršrutu tika iemūžināts video, kas nu ir pārtapis trīs sirsnīgos, emocijām bagātos sveicienos. Video projekta režisors ir Lauris Ābele (studija Tritone), tā realizāciju nodrošināja reklāmas aģentūra DDB Worldwide Latvia.