Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Mēneša laikā izlems, cik lielu sodu saņems "Tukuma piens"

© Ivo Blūms/ F64 Photo Agency

Valsts vides dienests (VVD) līdz 7.decembrim plāno pieņemt lēmumu par soda sankcijas piemērošanu uzņēmumam AS "Tukuma piens" par aizvadītājā nedēļā pilsētas kanalizācijā nokļuvušajām 2,5 tonnām saldā krējuma, informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Par pagājušajā nedēļā notikušo VVD uzsācis administratīvā pārkāpuma lietvedību, un, saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, uzņēmumam par šo incidentu var piemērot no 280 eiro līdz 1400 eiro lielu soda naudu.

Kā ziņots, no uzņēmuma "Tukuma piens" Tukuma pilsētas kanalizācijā 3.novembrī noplūda 2,5 tonnas saldā krējuma. VVD Ventspils Reģionālās vides pārvaldes (RVP) kontroles daļas vadītāja Anna Adamsone aģentūrai LETA sacīja, ka noplūdušais saldais krējums draudus videi neradīs.

Viņa skaidroja, ka vides inspektoru veiktās atkārtotās apsekošanas laikā SIA "Tukuma ūdens" attīrīšanas iekārtās situācija ir uzlabojusies - virs ūdens vairs nepeld putas un tajā palielinājies skābekļa daudzums. Arī attīrīšanas iekārtu dūņas joprojām esot dzīvas.