Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Jaunais KNAB priekšnieks amatā stājies ar 61 000 eiro parādsaistībām

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume, jūnijā stājoties amatā, deklarējis 61 202 eiro lielas parādsaistības, liecina dati Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskajā datubāzē pieejamie dati.

Straume norāda, ka šīs parādsaistības ir puse no kopējās parādsaistību summas - 122 405 eiro -, ko veido kopā ar sievu ņemts hipotekārais kredīts.

Deklarācija liecina, ka Straumem kopīpašumā ir zeme un dzīvoklis Tīnūžu pagastā. Straumem nepieder vai nav lietošanā transportlīdzekļi. Tāpat viņam nav naudas uzkrājumu, kuru summa pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas jeb 7600 eiro.

Saskaņā ar deklarāciju Straume nevienam nav izsniedzis aizdevumus.

Lai arī Straume valsts sistēmā strādā daudzus gadus un viņš ieņēmis augstu amatu Militārās izlūkošanas un drošības dienestā (MIDD), šī dienesta amatpersonu deklarācijas netiek publiskotas.

Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Tāpat specifikas dēļ netiek publiskotas to KNAB amatpersonu deklarācijas, kuras birojā nodarbojas ar operatīvo darbību un Iekšējās drošības nodaļā. No publiski pieejamām biroja amatpersonu deklarācijām, iespējams, vienas no lielākajām parādsaistībām ir Juridiskās nodaļas priekšniecei Ievai Otomerei. Viņa pērn deklarējusi 26 092 eiro lielu algu un 177 847 eiro parādsaistības.

Savukārt Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītājs Andris Donskis pērn deklarējis 32 525 eiro parādsaistības.

Lielas parādsaistības bija arī bijušajam KNAB priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam. Viņš pērn 16.novembrī, beidzot pildīt amata pienākumus, deklarēja 106 832 eiro parādsaistības.