Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Mācībās imitēs krīzes eskalāciju Baltijas valstu reģionā

© Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

Rīgā no 24.oktobra līdz 26.oktobrim norisināsies mācības "Baltic Host 2017", tajās izmantojot uz fiktīviem notikumiem balstītu scenāriju, kas ietver krīzes eskalāciju Baltijas valstu reģionā, informēja Aizsardzības ministrijā.

Mācību mērķis ir pārbaudīt NATO vienību uzņemšanas procedūras Baltijas valstu teritorijā un izzināt uzņemošās valsts atbalsta konceptu.

Uzņemošās valsts atbalsts ir civilais un militārais atbalsts, ko miera laikā, krīzes vai kara apstākļos uzņemošā valsts sniedz sabiedroto spēkiem un organizācijām, kas atrodas valsts teritorijā, veic operāciju tajā vai šķērso to.

Kopš 2009.gada mācības norisinās katru gadu, un pēc rotācijas principa tās vada kāda no Baltijas valstīm. Šogad mācību vadošā valsts ir Latvija.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Mācībās piedalīsies Baltijas valstu aizsardzības nozares pārstāvji, kā arī NATO Ziemeļaustrumu daudznacionālā korpusa Ščecinā un NATO Apvienoto spēku štāba Brunsumā pārstāvji. Tāpat tajās piedalīsies Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Slovākijā un Ungārijā izvietoto NATO Spēku integrāciju vienību pārstāvji, kā arī NATO Sabiedroto ātrās reaģēšanas korpusa štāba Itālijā un Vācijas bruņoto spēku pārstāvji.

Mācībās piedalīsies arī Latvijas civilās institūcijas, kuras ir iesaistītas uzņemošās valsts atbalsta plānošanā un izpildē.