Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

"FN-SERVISS": Mēs esam par drošību darbā un sabiedrībā

DROŠA VALSTS. Natālija Sokolova un viss FN serviss kolektīvs vēlas, lai pēc vēl 15 gadiem Latvija būtu viena no drošākajām valstīm pasaulē © Publicitātes foto

Kompānija FN-SERVISS pirms 15 gadiem ir dibināta ar vīziju palīdzēt Latvijā veidot cilvēkam drošu vidi darbā un Latvijā kopumā, lai mājās un darbavietās cilvēki justos droši un zinātu, kā rīkoties ārkārtas situācijās.

Cilvēka dzīvība pirmajā vietā

«Uzskatām, ka Latvija ir pārāk maza, lai nezināšanas vai nesakārtotas darba vides dēļ ietu bojā strādāt spējīgi cilvēki. Mēs ar to nevaram samierināties, tāpēc no savas puses darām visu iespējamo, lai cilvēki darbā varētu justies droši un koncentrēties uz saviem tiešajiem darba pienākumiem. Esam izveidojuši spēcīgu profesionāļu komandu, kuras uzdevumos ietilpst ugunsdrošības un darba aizsardzības pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem, tostarp jaunu speciālistu sagatavošana, darba vides risku novērtēšana, instruktāžu un praktisko nodarbību vadīšana, ugunsdrošības inventāra piegāde un uzturēšana, kā arī dažādas aktivitātes sabiedrības izglītošanai ugunsdrošības jautājumos.

Tas, ko mēs redzam savu klientu uzņēmumos, liek nepārprotami secināt, ka situācija kopumā uzlabojas. Uzņēmumos arvien vairāk tiek domāts par drošas darba vides veidošanu, un vadītāji arvien vairāk apzinās to, ka katrs nelaimes gadījums izmaksā ļoti dārgi - gan darbinieka veselība, kas jāatgriež, gan nenostrādātais laiks, kurā darbinieks nav ieguldījis darbu, lai uzņēmums attīstītos un gūtu peļņu,» uzsver FN serviss valdes locekle Natālija Sokolova.

Speciālistu sagatavošana un kvalifikācijas paaugstināšana

FN serviss Mācību centrs Drošība ir viens no populārākajiem mācību centriem Latvijā, kurā uzņēmumu darbinieki iegūst ugunsdrošības un darba aizsardzības speciālistu kvalifikāciju, kā arī pieredzējuši speciālisti pilnveido savas zināšanas, piedaloties semināros un darba grupās, ko organizē mācību centrs Drošība klientiem un visiem interesentiem, kurus interesē un kuriem rūp drošības joma.

Klientam ērtā laikā un vietā

FN serviss iet soli solī ar laiku, pieņemot izaicinājumus, ko diktē mūsdienu straujais darba temps. Tagad FN serviss profesionāļu padomi un ugunsdrošības inventārs pieejams ne tikai Rīgā, bet arī Valmierā un Saldū, kas klientiem ir daudz ērtāk.

Lai visi darbinieki laikus izietu instruktāžas ugunsdrošībā, FN serviss drošības ekspertu komanda izstrādāja risinājumu - eapmācību tiešsaistes sistēmu, kas ērts un vienkāršs paņēmiens nepieciešamo zināšanu un prasmju iegūšanai ugunsdrošībā. Instruktāža pieejama internetā 24 stundas diennaktī - darbinieki nepieciešamās apmācības var iziet birojā, mājās vai ceļā. Lai izmantotu FN serviss eapmācību tiešsaistes sistēmu, ir nepieciešams dators ar interneta pieslēgumu.

Vienlaikus uzņēmums pilnā apmērā un nepārtrauktā režīmā piedāvā visu, kas saistīts ar ugunsdrošību, tajā skaitā arī automātiskās ugunsdzēšanas iekārtas. «FN serviss Latvijā ir izveidojis plašāko ugunsdzēsības aparātu apkalpošanas tīklu. Divi stacionārie apkopes punkti un 10 mobilie ugunsdzēsības aparātu apkopes punkti ļauj mums klientiem nodrošināt kvalitatīvu servisu un pieejamību visā Latvijā,» stāsta N. Sokolova.

Sociālā atbildība sabiedrības izglītošanā

FN serviss ir sociāli atbildīgs uzņēmums, kas atbalsta dažādus sociālus projektus, kas ir saistīti ar sabiedrības izglītošanu par ugunsdrošības un darba aizsardzības jautājumiem. Padomi par drošu sadzīvi ir pieejami arī FN serviss mājaslapā fnserviss.lv. Mazākajiem Latvijas iedzīvotājiem šogad ir radīta jautājumu un atbilžu spēle Drošs paliek drošs. FN serviss speciālisti piedalās arī likumdošanas aktu izstrādes procesā, sniedzot savus priekšlikumus un redzējumu par ugunsdrošības prasībām.

«Svarīgi ir būt proaktīviem un līdzdarboties arī normatīvās bāzes radīšanā,» uzskata N. Sokolova, «jo kurš gan cits redz situāciju uzņēmumos labāk nekā kompetenta iestāde vai profesionāļi, kas ikdienā sniedz palīdzību un atbalstu uzņēmumiem ugunsdrošības jautājumos. Mūsu uzdevums ir rūpēties par drošību un tajā pašā laikā izvairīties no tāda tiesiskā regulējuma pieņemšanas, kas nav izpildāms.».